Hartige courgettetaart

Vandaag stond ik met een pijnlijke rug in de koelkast te turen. Geen boodschappen in huis gehaald, dus de keuze was niet reuze. Met het koelverse quichedeeg uit de Foodybox Zomer kon ik deze prachtige hartige courgettetaart op tafel zetten.

Courgettetaart

Wij zijn flink aan het klussen in ons nieuwe huis. Dat houdt voor nu in dat ik bijna de hele dag in touw ben en eigenlijk niet veel puf heb in zelf uitgebreid koken. Als we na een lange dag weer thuis zijn, willen we eerst even bijkomen met een glaasje witte wijn of een (al dan niet alcoholvrij) biertje.
Ook is er een grens aan de hoeveelheid afhaalmaaltijden, snacks en opgewarmde bamischotels uit de plaatselijke super die een mens kan hebben. Ik mis dan gewoon verse groenten die nog smaak hebben. Deze hartige courgettetaart voldoet aan mijn wensen van vandaag en kost gelukkig niet te veel tijd aan voorbereiding. De oven doet de rest.

Courgettetaart
Courgettetaart

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

  • 300 g vers quichedeeg (ik gebruikte dit)
  • paneermeel *
  • 1,5 courgette
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 eieren
  • 50 ml room of volle (amandel)melk
  • 100 g geitenkaas met honing
  • 1 handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • enkele takjes tijm

En verder:

  • een taartvorm van ca. 22 cm doorsnede

 

Hoe maak je het:

  1. Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.
    Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht 170).
  2. Begin met het uitrollen van het deeg. Beboter de taartvorm en bekleed deze met het deeg. Bestrooi met een dun laagje paneermeel.
    Schaaf de courgette in dunne plakjes. Snijd het kapje van de paprika en verwijder de pitten. Snijd dan in ringetjes.
    Verdeel eerst de courgetteplakjes en daarna de paprika in cirkels over de bodem.
  3. Klop de eieren los met de melk of room en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de groenten in de vorm. Verdeel de geitenkaas erover, bestrooi met de Parmezaanse kaas en de tijmblaadjes.
  4. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45-55 minuten goudbruin en gaar. Laat even rusten en serveer dan met bijvoorbeeld een frisse salade.

Bereidingstijd:
Voorbereiden: 30 minuten
Bereiden: ca. 45 minuten

* Rauwe courgette laat vaak vocht los tijdens het bakken. Een laagje paneermeel op de bodem van je hartige taart neemt dit vocht op.

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s