Groente! van Niven Kunz

Review Groente! - Niven Kunz

Een tijdje geleden kreeg ik het boek Groente! van Niven Kunz toegestuurd. Een duidelijk boek met groenten als basis, al dan niet aangevuld met vlees of vis. De recepten zijn niet ingewikkeld -wat je normaal gesproken van een sterrenkok wel zou verwachten- maar juist geschreven vanuit het oogpunt dat je elke dag wel iets lekkers kunt maken met groenten.

Wat dat uitgangspunt betreft, Niven kookt met 80% groenten en 20% vlees of vis, past dit boek wel bij mij. Als ik moet bedenken wat we gaan eten, of als ik een boodschappenlijstje maak, is het eerste dat ik mij afvraag: welke groenten nemen we?
Want -eerlijk is eerlijk- een maaltijd zonder groente is voor mij bijna hetzelfde als fastfood. Dan mis ik een essentieel onderdeel, namelijk groente.

Review Groente! - Niven Kunz

Review Groente! - Niven Kunz

Zeker voor beginnende koks is dit boek met prachtige foto’s een aanrader. Niven Kunz neemt groenten als basis en bouwt daar dan zijn gerecht mee op. De ingrediënten heb je vaak al in de kast staan en anders zijn ze goed verkrijgbaar. Dus, ga je op jezelf wonen of op kamers en ben je nog geen thuischef, vraag of doe jezelf dan dit boek cadeau!

Review Groente! - Niven Kunz

Voor de doorgewinterde foodie of ervaren thuiskok biedt het boek wellicht niet voldoende uitdaging. Maar al bladerend doe ik toch allerlei inspiratie op. In het boek staat bijvoorbeeld een makreelsalade met komkommer en avocado.
Hierdoor heb ik me laten inspireren voor de maaltijdsalade van eerder deze maand.

Review Groente! - Niven Kunz

En een kookboek is niet compleet (vind ik) zonder heerlijke nagerechten, maar ook vind je hier ontbijt-inspiratie en een aantal sappen ter vervanging of aanvulling van een maaltijd.
Ook bij ons thuis eindigen we vaak met een lekker nagerecht en ik werd blij verrast door granita (!) van rodekool. Dat wil ik zeker gaan uitproberen. Sappen zijn aan mij minder besteed, ik houd eigenlijk niet van groentesappen maar misschien moet ik er hier toch eens een aantal van gaan testen.

 

Groente! – Niven Kunz
ISBN 9789021564722
Kosmos Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s