Geen tijd en toch zelf gemaakte tomatensaus? Ja, dat kan! Met deze saus, ravioli uit het versvak van de super en rauwe courgette linten of courgettini maak je in een handomdraai een heerlijke maaltijd.
Het recept is voor 2 personen, maar je kunt ook een dubbele hoeveelheid maken (alles x2) en invriezen wat je niet nodig hebt. Verdeel wat over blijft in porties in ziplock-zakjes en lees hier hoe je het later ook snel kunt ontdooien.

Wat heb je nodig (voor 2 personen):
- 1/2 ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 1/2 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 ml rode wijn
- mespuntje chili-vlokken
- peper en zout
- 1/2 (groente) bouillonblok
- verse citroenrasp
- handje verse basilicum
Voor erbij:
- verse ravioli, met bijv. 4-kazen of spinazie-ricotta vulling
- 1 courgette
- Parmezaanse kaas, geschaafd
Hoe maak je het:
- Snipper ui en knoflook fijn en smoor ze ca. 5 minuten in een scheutje olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee verwarmen. Blus af met de wijn. Voeg dan de tomatenblokjes toe, een snuf chili-vlokken en de halve bouillonblok.
Hak van de basilicum de steeltjes en de helft van het blad fijn en voeg toe aan de saus.
Laat de saus ca. 10 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
Voeg een scheutje water toe als de saus te veel indikt. Proef op smaak en voeg eventueel nog peper en zout toe. - Was en droog de courgette, halveer hem in de lengte en verwijder evt. pitjes. Dit gaat het makkelijkst met een meloenbolletjeslepel. Schaaf er op de mandoline of met een kaasschaaf linten van. Gebruik je een spiraalsnijder of spiralizer, dan hoef je de courgette niet te halveren.
Leg de groente in een vergiet en bestrooi met zout. Druk na 10 minuten het vocht er uit met de bolle kant van een lepel. - Verhit in een andere pan ruim voldoende water voor de pasta en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de pasta met een schuimspaan uit het kookwater en voeg toe aan de saus.
Giet het kookwater over de courgettelinten. - Maak de borden op: verdeel de saus over 2 voorverwarmde diepe borden, leg hierop de pasta, dan de courgette. Rasp een beetje citroenschil over het bord en bestrooi de courgette met peper en zout.
Garneer met de Parmezaanse kaas en enkele blaadjes fijn gescheurde basilicum.
Bereidingstijd:
Voorbereiden: 15 minuten
Bereiden: 15 minuten