
Een tijdje geleden kreeg ik een doosje snackpaprika’s. Nu zijn rauwe paprika’s voor mij niet zo’n geweldig goede keuze (krijg er meestal last van), maar met geroosterde paprika’s valt het alleszins mee. Daarom besloot ik er deze gevulde snackpaprika’s mee te maken. Omdat deze paprika’s zo klein zijn, kun je ze heel goed gebruiken voor een lekker voorgerechtje, als snack, of bij een uitgebreide lunchsalade. Oh, én met feta, een van mijn favoriete kaasjes.
Voor de Foodblogswap, een maandelijkse receptenruil tussen bloggers mocht ik deze maand iets kiezen van My happy kitchen. Je laat je hierbij inspireren door een gerecht van de website en geeft hieraan je eigen twist. Van haar website koos ik de snackpaprika.
Anne-Marie schrijft op haar blog over haar passie voor koken en eten en alles wat het leven leuker en sprankelend maakt. Naast haar recepten en blogs over reizen en allerlei andere zaken vind je er ook verhalen over lifestyle en nostalgie (erg leuk en herkenbaar) en zelfs een webshop (check de haaienvin-ijsblokjesvorm!).
Ik maakte er twee variaties mee. Een vulling met koude feta-spread en een warme waarbij de paprika gevuld wordt met de feta en gewikkeld in een reepje gerookt spek gebakken wordt.


Recept Gevulde snackpaprika’s
Hapje Voor 3 personen | ||
Voorbereiden: 10 minuten | Bereiden: 20 minuten | Totale tijd: 30 minuten |
INGREDIËNTEN
- 6 snackpaprika’s (kleur maakt niet veel uit)
- 125 g feta
- 2-3 el water
- 1 lente-uitje
- 2-3 zongedroogde tomaatjes
- rasp van citroen
- peper
- chilipeper
- beetje ahornsiroop of honing
- 3 plakjes ontbijtspek
- Klein zakje gemengde sla voor het serveren
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180oC graden (160oC hetelucht). Ik gebruikte mijn airfryer hiervoor, die hoef je maar enkele minuutjes voor te verwarmen op 160oC.
Was en droog de paprika’s.
Snijd de feta in blokjes en doe met een beetje peper, citroenrasp en 2 el water in een blender of het messenbakje van je staafmixer. Draai de feta tot een smeuïge spread. Heb je beide niet, dan kan het natuurlijk ook met een vork. Schep de feta in een schaaltje en meng er eventueel nog wat extra water door als de spread nog te droog is. Maar maak het niet te nat, dan loopt het er uit als het warm wordt.
Proef op smaak en voeg eventueel nog een beetje peper en citroenrasp toe. Zout is niet nodig.
Snijd de helft van de lente-ui in ringetjes, de zongedroogde tomaten in kleine stukjes, de chilipeper in ringetjes.
Voor de koude paprika’s

Je kunt de paprika’s rauw eten, maar ook even roosteren tot ze beetgaar zijn. Halveer 3 paprika’s en rooster ze 5 minuutjes in de oven of airfryer. Laat ze niet té zacht worden. Laat afkoelen.
Vul met de fetaspread en garneer met plakjes chili, lente-ui, zongedroogde tomaatjes en eventueel wat verse kruiden.
Voor de warme paprika’s

Snijd het kapje van 3 paprika’s en verwijder eventuele pitjes. Meng de feta met wat van de chili, lente-ui en zongedroogde tomaatjes. Vul met de fetaspread en wikkel er een plakje spek om. Steek vast met een prikkertje. Leg de paprika’s op een velletje bakpapier in de oven of airfryer en bak ca. 10 minuten.
Haal uit de oven, laat even beetje afkoelen en verwijder de prikker. Leg de paprika’s op een bedje sla en druppel er een beetje ahornsiroop over.
Pin deze foto van de Gevulde snackpaprika’s
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Zien er heerlijk uit, vooral die met spek (ik hartje spek!)
LikeGeliked door 1 persoon
Dankjewel!
LikeLike