Gevulde snackpaprika’s (Foodblogswap)

Voor de Foodblogswap, een maandelijkse receptenruil tussen bloggers mocht ik deze maand iets kiezen van My happy kitchen. Je laat je hierbij inspireren door een gerecht van de website en geeft hieraan je eigen twist.
Anne-Marie schrijft op haar blog over haar passie voor koken en eten en alles wat het leven leuker en sprankelend maakt. Naast haar recepten en blogs over reizen en allerlei andere zaken vind je er ook verhalen over lifestyle en nostalgie (erg leuk en herkenbaar) en zelfs een webshop (check de haaienvin-ijsblokjesvorm!).

Een tijdje geleden kreeg ik een doosje snackpaprika’s. Nu zijn rauwe paprika’s voor mij niet zo’n geweldig goede keuze (krijg er meestal last van), maar met geroosterde paprika’s valt het alleszins mee.
Daarom dan ook mijn keuze voor het recept van de gevulde snackpaprika. Omdat deze paprika’s zo klein zijn, kun je ze heel goed gebruiken voor een lekker voorgerechtje, als snack, of bij een uitgebreide lunchsalade. Oh, én met feta, een van mijn favoriete kaasjes.

Gevulde snackpaprika (met spek)

Ik maakte er twee variaties mee. Een vulling met koude feta-spread en een warme waarbij de paprika gevuld wordt met de feta en gewikkeld in een reepje gerookt spek gebakken wordt.

En hoewel ik normaliter niet echt fan ben van warme feta, vond ik de warme feta verrassend genoeg het lekkerst!
Gevulde snackpaprika (zonder vlees)

Wat heb je nodig:

  • 6 snackpaprika’s (kleur maakt niet veel uit)
  • 125 g feta
  • 2-3 el water
  • 1 lente-uitje
  • 2-3 zongedroogde tomaatjes
  • rasp van citroen
  • peper
  • chilipeper
  • beetje ahornsiroop of honing
  • 3 plakjes ontbijtspek

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden onder en bovenwarmte. Ik gebruikte mijn airfryer hiervoor, die hoef je maar enkele minuutjes voor te verwarmen.
Was en droog de paprika’s.

Snijd de feta in blokjes en doe met een beetje peper, citroenrasp en 2 el water in een blender of het messenbakje van je staafmixer. Draai de feta tot een smeuïge spread. Heb je beide niet, dan kan het natuurlijk ook met een vork. Schep de feta in een schaaltje en meng er eventueel nog wat extra water door als de spread nog te droog is. Maar maak het niet te nat, dan loopt het uit je oven-paprika als het warm wordt.
Proef op smaak en voeg eventueel nog een beetje peper en citroenrasp toe. Zout is niet nodig.
Snijd de helft van de lente-ui in ringetjes, de zongedroogde tomaten in kleine stukjes, de chilipeper in ringetjes.

Voor de koude paprika’s

Gevulde snackpaprika (zonder vlees)Halveer 3 paprika’s en verwijder pitjes en zaadlijsten. Kwast in met een beetje olijfolie en bak gedurende 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat op een bordje afkoelen tot ze hanteerbaar zijn. Heb je de paprika’s heel geroosterd, halveer ze nu en verwijder pitjes en zaadlijsten.
Vul de helften met een lepel feta-spread en garneer met lente-ui, zongedroogde tomaatjes en een beetje chili. Bedruppel als je dat lekker vindt met een beetje ahornsiroop.

Voor de warme paprika’s

Gevulde snackpaprikas4Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder met een smal mesje de pitjes en zaadlijsten. Hak de lente-uitjes kleiner en voeg met 1 lepel fijngehakte  zongedroogde tomaat toe aan de feta-spread. Meng en breng op smaak met evt. wat fijngehakte chilipeper.
Als de paprika’s niet goed te vullen zijn, kun je ze in de lengte voorzichtig insnijden en dan vullen met een lepeltje feta. Vouw weer dicht en rol in een plakje spek. Steek het spek en het kapje vast met een prikker.

Leg de paprika’s op een velletje bakpapier in de oven of airfryer en bak ca. 10 minuten op 180 graden.
Haal uit de oven, laat even beetje afkoelen en verwijder de prikker. Leg de paprika’s op een bedje sla en druppel er een beetje ahornsiroop over.

Lekker (warm of koud) met een gemengde salade en stokbrood.

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s