Ook deze maand doe ik weer mee met de foodblogswap: een uitruil van recepten tussen foodbloggers. Het leuke blijft toch iedere keer weer dat je andere bloggers leert kennen en er inspiratie op kunt doen. Dit keer dook ik in de website van Pienskeuken.


Pien (ofwel Pauline) houdt vooral van gezond koken, zonder pakjes en zakjes maar ook met zo min mogelijk suikers, vandaar de ondertitel: gezond genieten.
En ben je nou zelf niet zo van het koken, Pien heeft ook een webshop waar ze gezonde en lekkere zaken verkoopt. Kun je wel genieten, maar hoef je er niet voor te ploeteren.
Met het maken van een keuze uit de vele recepten was het wel wat lastiger: ik vond Paasbrood met spijs (al lang op mijn wensenlijstje), Pannacotta met mango en Gevulde portobello’s. Op deze laatste is uiteindelijk mijn keuze gevallen, want nog nooit gehad en toch wel nieuwsgierig naar. Pien gebruikt voor de vulling van de portobello’s champignons, zongedroogde tomaten en een sjalotje. Daar ga ik natuurlijk mijn eigen draai aan geven, o.a. door geitenkaas en noten te gebruiken.
Wist je overigens dat de portobello een uit de kluiten gewassen kastanjechampignon is?
Het resultaat is een heerlijk gevulde portobello. De vulling van gehakte noten, zongedroogde tomaten en lente-ui is vrij zacht van smaak, net als de portobello zelf natuurlijk. De geitenkaas voegt daar net iets extra’s aan toe. Yum!
Recept Gevulde portobello’s met noten en geitenkaas
Lunch- of voorgerecht voor 2 personen | ||
Voorbereiden: 15 min. | Bereiden: 20-30 min. | Totale tijd: 45 min. |
INGREDIËNTEN
- 2 portobello’s
- 1 lente-uitje *
- handje noten (hazelnoten, paranoten en cashewnoten)
- 4-6 zongedroogde tomaatjes op olie
- 2 plakjes verse geitenkaas
- 2 tl honing
- enkele takjes tijm
- peper en zout
- olijfolie
- evt. 75 g gemengde (baby) sla
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Veeg de portobello’s schoon als dat nodig is. Spoel vooral niet met water want dat wordt meteen geabsorbeerd waardoor ze aan smaak verliezen. Ik gebruik meestal een vochtig doekje.
Snijd het witte en lichtgroene deel van het lente-uitje fijn. Hak de noten, snijd de tomaatjes fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Heb je jonge tijm, dan kun je ze in hun geheel toevoegen.
Verwijder de steeltjes van de portobello’s met een mesje en hak fijn.
Meng alles, breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi de portobello’s ook met zout en peper en verdeel de vulling erover. Leg op elke portobello een plakje geitenkaas en druppel er een theelepel honing over.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat, leg de portobello’s erop en druppel er een beetje olie over.
Bak in het midden van de oven in 20-30 minuten gaar. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de portobello’s.
Serveer de portobello’s op een bedje sla en met vers brood. Maar natuurlijk ook lekker als vleesvervanger bij de maaltijd.
* Het lente-uitje kun je natuurlijk ook vervangen door een klein of half fijngesnipperd uitje. Bak dit wel even tot het zacht is in een koekenpan, anders wordt het misschien niet helemaal gaar.
VARIATIETIP: houd je niet zo van geitenkaas, dan kun je deze ook vervangen door bijvoorbeeld een zachte smeltkaas zoals een kruidenkaas of mozzarella eventueel met een lepeltje rode pesto.
Liever vegan, dan kun je een zachte kaas gebruiken zonder dierlijk stremsel. Of maak wat meer vulling en voeg hier een beetje knoflook uit de knijper aan toe.
Pin deze foto van de Gevulde portobello’s met noten en geitenkaas
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Ook leuk als voorafje als je eters krijgt!
LikeLike
Mmmm! Leuk idee! Ziet er goed uit!
LikeLike
Dank je wel! Voor de eerste keer gegeten en ze smaakten super lekker 🙂
LikeLike