Recensie: Heel Veel VEG!

Lekker eten, wie doet dat niet graag! Dus toen ik weer eens door een boekhandel struinde, werd ik meteen aangetrokken door de kookboeken. Lastig kiezen altijd, er liggen er zoveel.
Omdat ik steeds vaker vegetarisch eet (de verhouding zal ongeveer 80/20 zijn en ik eet overigens nog wel kaas, eieren en melkproducten) bedacht ik dat ik dus echt een vegetarisch kookboek nodig had ;-).

Mijn keuze viel op Heel veel veg! van Hugh Fearnsley Whittingstall (River Cottage). Het is het tweede boek over groenten en de opvolger van Veg!
Het boek is veganistisch, dat wil zeggen dat er geen vlees, vis eieren of zuivelproducten gebruikt worden. Ook ontbreken de pasta, noedels, bladerdeeg en het brood en zijn de meeste recepten geschikt of eenvoudig aan te passen naar een glutenvrij dieet.

Kookboek Heel Veel Veg!

Hugh Fearnsley Whittingstall zegt in de uitgebreide inleiding dat hij dit tweede boek heeft geschreven:

…met als enige doel om groenten lekker te maken – op een onweerstaanbare, bevredigende manier.

En daarmee zit het wel goed! Er is veel keuze, onderverdeeld in verschillende hoofdstukken: ovenschotels, salades, hapjes en bijgerechten en als afsluiter Aardappels en granen. Ook geeft hij recepten voor soepen en bouillon. Elk hoofdstuk begint met een korte inleiding.

De gerechten zijn mooi gefotografeerd, je krijgt er meteen zin in 😊.

Kookboek Heel Veel Veg!

De recepten vallen op door de maakbaarheid. Niet te moeilijk, niet te veel ingrediënten ook. Daarbij geeft de schrijver ook tips voor vervangende groenten, wat zeker voor de beginnende kok heel handig is. Naarmate je vaker nieuwe recepten kookt, wordt het ook leuker om juist van een recept af te wijken als je een of meer ingrediënten niet op voorraad hebt.

Kookboek Heel Veel Veg!

Het eerste recept dat ik uit het boek maakte (op dezelfde dag dat ik het kocht 🙂 ) was de ovenschotel van aardappel, lente-ui en romainesla. Het resultaat was overheerlijk.
Ik maakte de currybloemkool uit de oven en paste het recept voor de curry aan, want ik had niet alle ingrediënten in huis.

Kookboek Heel Veel Veg!

Hugh Fearnsley Whittingstall – Heel veel veg!
ISBN 978 90 230 1550 5 / NUR 440

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s