Vegetarische pizza met hummus

Nu ik steeds vaker vegetarisch eet, merk ik dat ik ook mijn pizza’s liever in een vleesloze versie kies. Vandaag staat er dus een vegetarische pizza met hummus op het menu.

Totnogtoe koos ik toch nog steeds voor mijn favo’s ansjovis en tonijn of spek en sla. Allemaal sterke smaakmakers met zachte mozzarella als tegenhanger. Maar als je voor vegetarisch kiest, wordt het toch iets lastiger. Want wat voor beleg kies je dan?

Vegetarische pizza

Vegetarische pizza

Eindelijk heb ik er iets op gevonden: de vegetarische pizza met hummus of houmous of hoemoes (nou ja dat dus)! Deze week maakten we een gemakspizza, namelijk een kant-en-klare bodem met tomatensaus uit de vriezer (van Emté). Ze worden per 5 stuks in een verpakking verkocht en ik kende ze nog niet. We waren blij verrast door smaak én textuur!

Voor de man werd het de standaard pizza met ansjovis en tonijn en hij proefde het verschil bijna niet met mijn zelf gebakken pizza’s. Ehmmm, is dat nu een compliment… ik twijfel een beetje 😛

Wat heb je nodig:
Voor de vleesloze variant koos ik een beleg van:

  • 1/2 geschaafde kleine rode ui
  • 1/2 geroosterde paprika (uit glas)
  • ca. 10 zwarte olijven
  • 1 lepel kappertjes
  • dun geschaafde courgetteplakjes (ca. 1/4)
  • oregano (gedroogd)
  • een flinke hand harde geitenkaas
  • klein handje Parmezaanse kaas
  • handje cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 of 2 eetlepels hummus (zelf gemaakt het lekkerst, maar uit de winkel mag natuurlijk ook)
  • 1/2 stengel lente-ui, schuin gesneden

 

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven op 200 hetelucht/220 graden boven- en onderwarmte (of volg de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Beleg de pizza met de ingrediënten. Leg de courgetteplakjes het laatst er op en strooi er dan de oregano en de kaas over. Dek niet alle courgette af, je wil dat het vocht dat vrijkomt nog een beetje kan ontsnappen. Leg tenslotte de halve cherrytomaatjes tussen de kaas.
  3. Schuif de pizza in de oven. Dit kan op het rooster of de bakplaat en bak in ca. 10 minuten of tot de kaas gesmolten is.
  4. Garneer de pizza als deze uit de oven komt met dotjes hummus en de lente-ui. Ook lekker: vervang de lente-ui door rucola!

Wil je toch liever een pizza van scratch zelf maken? Dat kan natuurlijk ook, klik dan hier voor het recept.

Vegetarische pizza (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s