Vegetarische pizza met hummus, geroosterde paprika en geitenkaas

Nu ik steeds vaker vegetarisch eet, merk ik dat ik ook mijn pizza’s liever in een vleesloze versie kies. Vandaag staat er dus een vegetarische pizza met hummus op het menu.

Totnogtoe koos ik toch nog steeds voor mijn favo’s ansjovis en tonijn of spek en sla. Allemaal sterke smaakmakers met zachte mozzarella als tegenhanger. Maar als je voor vegetarisch kiest, wordt het toch iets lastiger. Want wat voor beleg kies je dan?

Vegetarische pizza met hummus, geroosterde paprika en geitenkaas. Heb je weinig tijd? Gebruik dan gerust een verse bodem en beleg met de lekkerste ingrediënten. 
#pizza #recept #makkelijkemaaltijd #vegetarisch
Vegetarische pizza met hummus, geroosterde paprika en geitenkaas. Heb je weinig tijd? Gebruik dan gerust een verse bodem en beleg met de lekkerste ingrediënten. 
#pizza #recept #makkelijkemaaltijd #vegetarisch

Eindelijk heb ik er iets op gevonden: de vegetarische pizza met hummus of houmous of hoemoes (nou ja dat dus)! Deze week maakten we een gemakspizza, namelijk met een kant-en-klare verse bodem met tomatensaus. Er zijn veel verse pizzabodems te koop, zoek er een die je lekker vindt. Wij zijn tegenwoordig fan van de pizza´s van Ted´s, te koop via Picnic, onze rijdende supermarkt.

Voor de man werd het de standaard pizza met ansjovis en tonijn en hij proefde het verschil bijna niet met mijn zelf gebakken pizza’s. Ehmmm, is dat nu een compliment… ik twijfel een beetje 😛


INGREDIËNTEN

Voor de vleesloze variant koos ik een beleg van:

  • 1/2 geschaafde kleine rode ui
  • 1/2 geroosterde paprika (uit glas)
  • ca. 10 zwarte olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • dun geschaafde courgetteplakjes (ca. 1/4 courgette)
  • oregano (gedroogd)
  • een flinke hand harde geitenkaas
  • klein handje Parmezaanse kaas
  • handje cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 of 2 eetlepels hummus (zelf gemaakt het lekkerst, maar uit de winkel mag natuurlijk ook)
  • 1/2 stengel lente-ui, schuin gesneden

BEREIDING

Verwarm de oven op 200°C hetelucht/220°C boven- en onderwarmte (of volg de aanwijzingen op de verpakking).

Beleg de pizza met de ingrediënten, strooi er de oregano en de kaas over. Leg tenslotte de courgetteplakjes en de halve cherrytomaatjes op de kaas. Hierdoor voorkom je dat het vocht dat vrijkomt in de pizza trekt..

Schuif de pizza in de oven. Dit kan op het rooster of de bakplaat en bak in ca. 10 minuten of tot de kaas gesmolten is.

Garneer de pizza als deze uit de oven komt met hummus en de fijn gesneden lente-ui. Ook lekker: vervang de lente-ui door rucola!

Wil je toch liever een pizza van scratch zelf maken? Dat kan natuurlijk ook, klik dan hier voor het recept.

Pin deze foto van de vegetarische pizza

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Vegetarische pizza met hummus, geroosterde paprika en geitenkaas. Heb je weinig tijd? Gebruik dan gerust een verse bodem en beleg met de lekkerste ingrediënten. 
#pizza #recept #makkelijkemaaltijd #vegetarisch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s