Ravioli van bladerdeeg gevuld met appel

Bladerdeeg ravioli met appel

Ook hier in huis hebben we een minder-minder periode: minder ongezond, minder suiker, minder gebak… Kortom, minder snoepen. Omdat we toch niet helemaal zonder kunnen, bedacht ik dat kleiner ook minder is. Vandaar dus de bladerdeeg ravioli gevuld met appel. En een beetje suiker. En van bladerdeeg met roomboter. Maar dus wel minder ;-).

Vorig jaar kocht ik een mooie raviolivorm, waarmee je perfect gevormde ravioli kunt maken. Het werkt met pastadeeg prima al geldt ook hiervoor weer dat je het een aantal keren moet doen voordat het echt heel gemakkelijk werkt. Ik kon de verleiding niet weerstaan om het ook eens met bladerdeeg te proberen.
Het werkte zeker wel, alleen lukte het niet om met het deegrollertje dat erbij hoort de ravioli ook te snijden.

Ravioli van bladerdeeg gevuld met appel
Ravioli van bladerdeeg gevuld met appel

Ingrediënten

  • 1 pak vers bladerdeeg (uit het koelvak) of enkele plakjes ontdooid bladerdeeg
  • 1 of 2 (zure) appels
  • citroenrasp
  • suiker
  • evt. kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden of volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Rasp er een beetje citroenschil boven en meng dit. Gebruik je amandelpasta, dan is extra suiker niet nodig. Meng anders een lepeltje suiker met een snufje kaneel door de appels.

Bestuif de ravioli-vorm met een beetje bloem. Leg het vel bladerdeeg er losjes op, druk het lichtjes in de holtes en snijd overtollig deeg er af.
Vul de holtes met een lepeltje appel, schep er een beetje amandelpasta op en evt. een beetje kaneel.

Ravioli van bladerdeeg gevuld met appel

Kwast het deeg rondom in met water. Leg de andere helft van het deeg erop en druk dit goed aan. Snijd het nu met een mesje los in vierkantjes.
Leg de ravioli op een velletje bakpapier op een bakplaat. Prik een gaatje in de bovenkant (dit gaat ook makkelijk met een schaartje) en kwast eventueel in met een beetje melk.

Ravioli van bladerdeeg gevuld met appel

Bak de ravioli ca. 10-15 minuten in het midden van de oven tot het bladerdeeg goudgeel en gaar is.
Laat afkoelen op een rooster.

Variatietip: Vervang de suiker door amandelpasta. Dit is een pasta gemaakt van gemalen amandelen en suiker en is te koop in de supermarkt. Misschien nog lekkerder is het  amandelmeel te mengen met suiker en wat citroensap en -rasp (kijk hier voor het recept: snelle amandelspijs).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s