Koude aspergesalade met ei en tomaat

Aspergesalade

Alweer een aspergerecept zul je denken en inderdaad ja. Het is een koude aspergesalade met ei en tomaat gemaakt van een restje asperges (soms is een pond per persoon gewoon te veel) en weggooien is zonde. Al helemaal als het asperges betreft.

Aspergesalade

Een salade maakte ik nog niet eerder, maar is zeker lekker als lunchgerecht of als voorgerecht. Het is een vegetarische salade, maar ik kan me voorstellen dat het ook lekker is als je bijvoorbeeld wat gerookte zalm toevoegt.
De salade is een klein (voor)gerechtje voor 2 personen. Wil je een grotere portie, dan kun je de hoeveelheden verdubbelen.

Aspergesalade

Wat heb je nodig:

  • 4 asperges (gekookt)
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 ei
  • 1 stengel lente-ui
  • enkele takjes tijm of citroentijm
  • 1 el mayonaise
  • 1 el sinaasappelolie (uit het vorige aspergerecept)
  • peper en zout

 

Hoe maak je het:

  1. Kook het ei hard of zacht (net wat je lekker vindt). Laat schrikken en afkoelen.
    Snijd de asperges schuin in drieën. Halveer de tomaatjes, snijd het ei in plakjes, de lente-ui in stukken of ringen. Verdeel alles over 2 borden.
    Ris de tijmblaadjes van de takjes en verdeel over de borden.
  2. Meng de mayonaise met de sinaasappelolie en breng eventueel op smaak met peper en zout. Je kunt de dressing als deze te dik is verdunnen met een klein beetje water.
    Meng nogmaals goed en verdeel dit over de salade.

Lekker met brood.

Bereidingstijd: ca. 10-15 minuten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s