Alweer een aspergerecept zul je denken en inderdaad ja. Het is een koude aspergesalade met ei en tomaat gemaakt van een restje asperges (soms is een pond per persoon gewoon te veel) en weggooien is zonde. Al helemaal als het asperges betreft.
Een salade maakte ik nog niet eerder, maar is zeker lekker als lunchgerecht of als voorgerecht. Het is een vegetarische salade, maar ik kan me voorstellen dat het ook lekker is als je bijvoorbeeld wat gerookte zalm toevoegt.
De salade is een klein (voor)gerechtje voor 2 personen. Wil je een grotere portie, dan kun je de hoeveelheden verdubbelen.


Recept Koude aspergesalade met ei en tomaat
Salade voor 2 personen | ||
Voorbereiden: 10 min. | Bereiden: 10 min. | Totale tijd: 20 min. |
INGREDIËNTEN
- 4 asperges (gekookt)
- 8 cherrytomaatjes
- 1 ei
- 1 stengel lente-ui
- enkele takjes tijm of citroentijm
- 1 el mayonaise
- 1 el sinaasappelolie (uit het vorige aspergerecept)
- peper en zout
BEREIDING
Kook het ei hard of zacht (net wat je lekker vindt). Laat schrikken en afkoelen.
Snijd de asperges schuin in drieën. Halveer de tomaatjes, snijd het ei in plakjes, de lente-ui in stukken of ringen. Verdeel alles over 2 borden.
Ris de tijmblaadjes van de takjes en verdeel over de borden.
Meng de mayonaise met de sinaasappelolie en breng eventueel op smaak met peper en zout. Je kunt de dressing als deze te dik is verdunnen met een klein beetje water.
Meng nogmaals goed en verdeel dit over de salade.
Lekker met brood.
Pin deze foto van de Koude aspergesalade met ei en tomaat
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

2 thoughts