Salade met feta en bosbessen

Salade feta bosbes

Zeker in de zomermaanden ben ik een groot fan van salades. Of dat nu als bijgerecht is of als volledige maaltijd, ik vind ze heerlijk!

De salade van vandaag is er een met kaas en fruit. Ik koos voor de zoute feta in combinatie met bosbessen. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten sla, een van mijn favorieten is de tri-colore sla die met wortels en al in de winkel ligt. Hij blijft er langer vers door, dat zeggen ze tenminste, maar bij mij ligt hij nooit zo lang 😉. Als extraatje meng ik basilicumblaadjes door de sla. Dat smaakt zó verrassend lekker, echte smaakbommetjes. Heb je verse citroen in huis dan kun je nog wat schil boven de salade raspen.
Salade feta bosbes
Salade feta bosbes

Natuurlijk kun je eindeloos variëren wat de ingrediënten betreft. Ben je niet zo’n fan van feta, probeer dan eens milde gorgonzola, labne of roomkaasballetjes met verse kruiden. Wat voor de kaas geldt, geldt zeker ook voor het fruit. De bosbessen kun je vervangen door bijvoorbeeld perzik, meloen, rode bessen of dunne plakjes appel. Keuze genoeg!

 

Wat heb je nodig (voor 2 personen):

  • 1 krop sla (bijvoorbeeld tri-colore)
  • ½ komkommer
  • ½ rode ui
  • een handvol bosbessen
  • ca. 200 g Griekse feta
  • een handje zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • ca. 250 g mini trostomaatjes
  • Een handje basilicumblaadjes

Voor de dressing:

  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 el appel azijn (of andere azijn die je lekker vindt)
  • 4 el goede olijfolie

 

Hoe maak je het:

  1. Maak de dressing met de ingrediënten. Roer eerst de mosterd met de honing en de azijn goed los, voeg naar smaak peper en zout toe. Klop er dan de olijfolie door. Zet apart.
  2. Was en droog de sla en scheur in niet te kleine stukken. Schaaf de komkommer (met of zonder schil, net wat je lekker vindt) in dunne plakken. Halveer de tomaatjes. Spoel de kappertjes even af. Was de bosbessen en laat ze drogen. Snijd de ui in dunne plakken.
  3. Doe de sla in een grote schaal en meng er de basilicumblaadjes door. Bestrooi met peper en zout. Ga je meteen aan tafel dan kun je er ook 2 eetlepels van de dressing over schenken, anders kun je dit beter op het laatste moment doen. Hussel alles goed door elkaar.
    Verdeel er nu de overige ingrediënten over en eindig met de feta die je in stukjes verbrokkelt.
    Salade feta bosbes

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s