Dit wil je proberen! Een gezonde ontbijtvariatie, heerlijk voor in het weekend als je iets meer tijd hebt om iets lekkers te maken. En natuurlijk kan dit ook prima voor de lunch of als tussendoortje.

Een tijdje geleden alweer kreeg ik van Optimel een potje kwark toegezonden om te proberen. De receptuur was verbeterd en de kwark is ook suikervrij. Ik wist al meteen dat ik de Belgische wafels zonder suiker nog eens wilde maken (klik op de link voor het originele recept). Onderstaand is een iets aangepast recept, het origineel wordt met bloem en gist gemaakt en bovendien wordt het eiwit apart geklopt en dan toegevoegd.
Recept Ontbijtwafels met kwark en fruit
Ontbijt of Lunch voor 8 wafels | ||
Voorbereiden: 5 min. | Bereiden: 15 min. | Totale tijd: 20 min. |
Ingrediënten
- 110 g zelfrijzend bakmeel
- 60 g gesmolten boter
- 80 ml water
- 110 ml melk
- 1 ei
- snufje zout
Voor erbij:
- 1 bakje magere vruchten kwark (ik gebruikte deze)
- 1 banaan (en/of ander fruit) in plakjes
BEREIDING
Smelt de boter en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop het ei met de boter en de melk met een mixer schuimig. Meng dan het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout erdoor. Roer tot je geen klontjes meer ziet.
Verhit het wafelijzer volgens de gebruiksaanwijzing en bak de wafels. Laat ze afkoelen op een rooster.
Halveer elke wafel en rangschik ze op bordjes. Roer de kwark los en schep op elke wafel een lepel kwark (of meer). Garneer met plakjes banaan.
Je kunt de kwark ook apart serveren evenals het fruit. Dan kan ieder naar eigen smaak toevoegen.
Variatietip: Heb je geen zin om wafels te bakken of heb je geen wafelijzer? Je kunt met het beslag ook (kleine) pannenkoekjes bakken in een koekenpan. Boter toevoegen is dan niet nodig!
Pin deze foto van de Ontbijtwafels met kwark en fruit
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

One thought