Salade met meloen en rauwe ham

Het is tenslotte zomer en dan wil je – ik in ieder geval wel – vaker een frisse salade als avondmaaltijd of lunch. De salade van vandaag heeft als smaakmaker Galiameloen en Italiaanse Coppa ham. De combinatie meloen en rauwe ham is natuurlijk een klassieker, maar ik verwerk hem in de salade en niet als voorgerecht. Al kun je deze salade natuurlijk net zo goed als voorgerecht serveren, dan is het voldoende voor 4 personen.

Voor de lunch of bij het avondeten, deze salade met Italiaanse Coppa en Galiameloen smaakt heerlijk en kan als lunch, voorgerecht of maaltijdsalade geserveerd worden. 
#recept #salade #lunchsalade #gezond
Voor de lunch of bij het avondeten, deze salade met Italiaanse Coppa en Galiameloen smaakt heerlijk en kan als lunch, voorgerecht of maaltijdsalade geserveerd worden. 
#recept #salade #lunchsalade #gezond


Coppa is een traditionele droge Italiaanse ham. Hij lijkt minder zout (maar is dat niet met 4 g per 100 g vlees) en smaakt zelfs zacht/zoet. De Coppa combineert heerlijk met de Galiameloen. Kun je geen Coppa kopen, probeer dan een andere droge rauwe ham zoals bijvoorbeeld Serranoham.

Aangezien de ham en meloen de sterren in deze salade zijn, heb ik de overige ingrediënten vrij simpel gehouden. Wil je meer toevoegen, dat kan natuurlijk prima.


Recept Salade met meloen en rauwe ham

Salade
voor 2 personen
Voorbereiden:
15 min.
Bereiden:
5 min.
Totale tijd:
20 min.

Ingrediënten

  • ½ Galiameloen 
  • 75 g Italiaanse Coppa 
  • 75-100 g (Rucola) slamelange 
  • 6-8 mini trostomaatjes 
  • ½ rode ui 
  • ¼ komkommer 
  • blaadjes basilicum 
  • vers citroensap 
  • ½ – 1 el olijfolie 
  • balsamico siroop 
  • peper en zout 

Bereiding

Laat de ham op kamertemperatuur komen, dan smaakt hij het lekkerst.
Was de sla als dat nodig is en droog hem goed. Snijd de tomaatjes in vieren, de rode ui in dunne ringen en de komkommer in dunne halve plakjes.
Verdeel de sla over 2 grote borden, bestrooi met peper en zout, knijp er wat citroensap over, besprenkel met de olijfolie en een sliert balsamico siroop naar smaak. Verdeel de tomaten, ui en komkommer over de sla.

Verwijder de pitjes uit de meloen met een lepel. Steek er met een meloenbolletjeslepel balletjes uit en verdeel deze over de salade. Heb je geen meloenbolletjeslepel, snijd de meloen dan (zonder schil) in blokjes.
Verdeel de plakjes Coppa over de borden.

Serveer meteen en geef er eventueel vers brood of een broodje met kruidenboter bij.

Pin deze foto van Salade met meloen en rauwe ham

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Voor de lunch of bij het avondeten, deze salade met Italiaanse Coppa en Galiameloen smaakt heerlijk en kan als lunch, voorgerecht of maaltijdsalade geserveerd worden. 
#recept #salade #lunchsalade #gezond

Auteur: Anja

Hallo, leuk dat je er bent! Om met al mijn bewaarde recepten eindelijk eens wat te gaan doen ben ik dit blog begonnen. Een van mijn favoriete bezigheden is bakken; van brood, gebak tot hartige baksels, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook probeer ik zo veel mogelijk met de seizoenen mee te koken en pakjes en zakjes te mijden. Mijn inspiratie haal ik uit bewaarde (familie)recepten maar ook uit kookboeken en van internet. Veel leesplezier! Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s