Deze snelle dip van geroosterde paprika’s is heerlijk bij de borrel op een stukje stokbrood. Maar probeer het ook zeker eens in een geroosterde boterham of op een salade, de pasta… Mogelijkheden zijn er genoeg! Dus maak gerust iets meer.


De dip maak je eenvoudig in een keukenmachine of met de staafmixer. Door geroosterde paprika uit een pot te gebruiken is de dip al bijna helemaal op smaak. De paprika is namelijk ingemaakt in een zoetzure olie en die doet het prima in deze dip.
Voeg harissa toe voor extra smaak, lekker een beetje pittig. Houd je van extra pittig, voeg dan iets meer toe. Proef het wel even! Heb je geen harissa, dan kun je ook een stukje chilipeper mee pureren.
Recept Geroosterde paprika dip
Bijgerechtje voor 1 potje | ||
Bereiden: 10 min. | Totale tijd: 10 min. | |
INGREDIËNTEN
- 2 geroosterde paprika’s (uit een pot)
- 5 gedroogde tomaten op olie
- 1/2 tl harissapasta
En verder:
- een afsluitbaar potje van ca. 250 ml
BEREIDING
Snijd de paprika’s in stukken (maak ze iets kleiner als je een staafmixer gebruikt. Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde pasta.
De pasta is 1 tot 2 weken houdbaar. Zorg dan wel voor schone gesteriliseerde potten!!
Steriliseer een glazen pot met deksel. Zet de pot en het deksel in een pan en giet kokend water in de pot tot deze overloopt. Zorg dat ook het deksel onder water ligt. Laat een minuutje of 5 staan, vis uit het hete water en laat ondersteboven op een schone theedoek uitlekken. Potten en deksels die afgewassen zijn in de vaatwasser zijn ook voldoende schoon. Of steriliseer ze in de magnetron, zet in een diep bord, giet pot halfvol water en vul het deksel. Laat het water aan de kook komen en even doorkoken, de stoom steriliseert de pot.
Pin deze foto van de geroosterde paprika dip
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

2 thoughts