Groene linzen met geroosterde paprika en paneer

Het gerecht van vandaag is een schotel van groene linzen met geroosterde paprika en paneer. Paneer is een witte kaas gemaakt van koemelk en wordt veel in India gegeten. De kaas heeft van zichzelf niet veel smaak en is daarom multi-inzetbaar. Bovendien valt hij tijdens het bakken niet uit elkaar.
Samen met de bloemkoolsalade en de paprikadip (klik op de links voor de recepten) zet je een heerlijke maaltijd op tafel.

Ken je paneer? Het is een stevige witte kaas gemaakt van koemelk, is neutraal van smaak en daarom multi-inzetbaar. Zoals bijvoorbeeld in deze linzenschotel met geroosterde paprika.
#recept #paneer #vegan #vegetarisch #linzen
Ken je paneer? Het is een stevige witte kaas gemaakt van koemelk, is neutraal van smaak en daarom multi-inzetbaar. Zoals bijvoorbeeld in deze linzenschotel met geroosterde paprika.
#recept #paneer #vegan #vegetarisch #linzen

Linzen zijn er in allerlei soorten en kleuren. Kies voor dit recept voor linzen die niet uit elkaar vallen tijdens het koken, zoals bijvoorbeeld groene (LePuy) of bruine linzen.

Over het algemeen hoef je linzen niet voor te weken, ik kies vaak juíst voor linzen die je meteen kunt koken. Dat heeft meer te maken met gemak en mijn gebrek aan planning in de keuken. Ik weet vaak tot het moment dat ik ga starten niet wat te koken. Dat zorgt voor verrassingen, maar kan natuurlijk ook wel eens verkeerd uitpakken!

Een tip vooraf: denk eraan de linzen (net als rijst overigens) voor gebruik goed te wassen! Je weet niet waar ze allemaal gelegen hebben ;-).

Recept Groene linzen met geroosterde paprika en paneer

Hoofdgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
30 min.
Bereiden:
15 min.
Totale tijd:
45 min.

INGREDIËNTEN

  • 125 g donkergroene linzen
  • 2 oranje paprika’s
  • 1 el (knoflook)olie
  • bosje verse kruiden: tijm, bieslook, marjolein
  • 1 kneep (verse) citroensap
  • een stuk paneer, tofu of feta kan ook
  • 1/2 tl (gerookt) paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

Stel de oven in op grill en ongeveer 200oC.

Spoel de linzen goed schoon in een zeef en laat uitlekken. Breng in een pan met ruim water (het water moet ca. 5 cm boven de linzen staan) aan de kook en kook de linzen zachtjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Reken op 30 minuten kooktijd. Laat ze echter niet te lang koken, ze moeten nog een beetje bite hebben.
Giet af in een zeef.

Snijd de paprika’s overlangs in vieren en verwijder zaadlijsten en zaadjes. Kwast de buitenkant lichtjes in met olie en leg ze dan op een bakplaat en schuif boven in de oven. Grill de paprika’s tot ze beginnen te kleuren. Zet de oven uit, maar laat de paprika’s nog even liggen.

Verwarm in een kleine koekenpan een scheutje knoflookolie. Heb je geen knoflookolie, dan kun je ook een teentje knoflook pletten en ca. 5 minuten zachtjes bakken in de olie zodat de smaak wordt afgegeven. Voeg er de helft van takjes van de tijm en marjolein aan toe en 1/4 tl paprikapoeder. Als je feta gebruikt zijn de kruiden niet echt nodig. Snijd de paneer in plakken en bak in de olie aan beide kanten bruin volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Schep de linzen in een grote schaal en meng er de olie door. Ris de blaadjes tijm en marjolein van de takjes, snijd de bieslook fijn. Meng door de linzen.
Leg de geroosterde paprika bij de linzen en verdeel de paneer erover.

Pin deze foto van de Groene linzen met geroosterde paprika en paneer

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Ken je paneer? Het is een stevige witte kaas gemaakt van koemelk, is neutraal van smaak en daarom multi-inzetbaar. Zoals bijvoorbeeld in deze linzenschotel met geroosterde paprika.
#recept #paneer #vegan #vegetarisch #linzen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s