Spiezen met vegetarische gehaktballetjes, rode paprika en ui

Eigenlijk was het de bedoeling om de zomer af te sluiten met een recept voor de BBQ. Helaas werkte het weer niet mee en werd het een grillgerecht uit de oven.

Vegetarische gehaktballetjes zijn er in veel soorten. Het is een kwestie van uitproberen en testen welke je lekker vindt en in welk gerecht ze het beste tot hun recht komen. Deze balletjes hebben een groentebasis en zijn niet uitgesproken van smaak. Ideaal voor op de BBQ, want lekker met een dipsaus!

Ideaal voor op de BBQ of grill, want lekker met een dipsaus! Vegetarische gehaktballetjes zijn er in veel soorten. Het is een kwestie van uitproberen en testen welke je lekker vindt en in welk gerecht ze het beste tot hun recht komen. 
#BBQ #spiezen @vega #vegetarisch #makkelijk
Ideaal voor op de BBQ of grill, want lekker met een dipsaus! Vegetarische gehaktballetjes zijn er in veel soorten. Het is een kwestie van uitproberen en testen welke je lekker vindt en in welk gerecht ze het beste tot hun recht komen. 
#BBQ #spiezen @vega #vegetarisch #makkelijk

Vegetarishe vleesvervangers (denk aan Vegetarische Slager, Veggie Chef, Gourmet Garden enz.) zijn gegaarde producten die enkel nog door en door verwarmd moeten worden. Liefst goed gebakken, zodat ze toch net dat beetje extra krijgen. Dat maakt dat deze producten ideaal zijn voor een BBQ, ze hoeven er niet lang op te liggen en het is een gegaard product, dus veiliger (zeker met warm weer).

Je kunt de balletjes combineren met alle groenten die je lekker vindt. Houd er echter wel rekening mee dat de balletjes een minuut of 7-8 nodig hebben. Gebruik daarom groenten die niet te hard zijn en ook niet al te veel tijd nodig hebben om e garen. Dus liever geen stukken wortel, kwarten van ui e.d.

Recept Spiezen met vegetarische gehaktballetjes, rode paprika en ui

BBQ-gerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
15 min.
Bereiden:
10 min.
Totale tijd:
25 min.

INGREDIËNTEN

  • 1 schaaltje vegetarische gehaktballetjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • takjes verse tijm of andere kruiden die je lekker vindt
  • olijfolie
  • 4 metalen spiezen

BEREIDING

Snijd de puntpaprika in de lengte door en verwijder zaadlijsten en pitjes. Snijd nogmaals in de lengte door en dan in ca. 4 stukken. Maak de ui schoon en snijd in kwarten. Pel van elk kwart de buitenste lagen (ofwel rokken).

Steek aan elke spies om en om een plakje paprika, ui, balletje. Je hebt genoeg voor 3 of 4 balletjes aan elke spies (beetje afhankelijk van het merk). Klem op enkele plaatsen een takje tijm ertussen. Kwast de spiesjes in met een beetje olie.

Grill de spiesjes ongeveer 8 minuten op een BBQ. Is het slecht weer, verwarm dan de grill van de oven op ongeveer 250 graden en grill de spiezen ca. 8 minuten. Heb je geen oven? Gebruik dan een grillpan of koekenpan.

Serveer met je favoriete dipsaus. Lekker erbij is een groene salade en gebakken aardappeltjes.

Pin deze foto van de Spiezen met vegetarische gehaktballetjes, rode paprika en ui

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Ideaal voor op de BBQ of grill, want lekker met een dipsaus! Vegetarische gehaktballetjes zijn er in veel soorten. Het is een kwestie van uitproberen en testen welke je lekker vindt en in welk gerecht ze het beste tot hun recht komen. 
#BBQ #spiezen @vega #vegetarisch #makkelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s