Bonbons met crèmevulling en oreokoekjes

Bonbon met crèmevulling en oreokoekjes

Iets lekkers voor bij de koffie/thee of voor pakjesavond? Maak dan eens zelf deze chocoladebonbons, dat is helemaal niet moeilijk! De smaak lijkt nog het meest op die van de aloude zoenen, maar dan in een mini uitvoering en met een oreokoekje als bodem.

AFB_20181106_152625

Bonbon met crèmevulling en oreokoekjes

Je kunt voor de vulling Italiaanse meringue maken, die wordt gekookt en kun je dus veilig eten. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik dat nog nooit gemaakt heb, al staat het wel op mijn nog-te-proberen lijstje.
Maar, met de Enchanted Cream van Funcakes (verkrijgbaar bij Taartdecoratiespeciaalzaken) gaat dat ook prima! Ik kreeg een verpakking Enchanted Cream om te testen. Omdat ik de smaak nogal op eiwitschuim vind lijken, leek het me een goed plan om er eens bonbonnetjes (of minizoenen) mee te maken. Het resultaat zie je op deze foto’s, het ziet er leuk uit en is ook nog eens erg lekker.

Bonbon met crèmevulling en oreokoekjes

Wil je wat meer maken? Dan is het ook leuk om smaakvariaties te maken, bijvoorbeeld met melkchocolade of witte chocolade. De toppings kun je natuurlijk ook aanpassen door andere noten te gebruiken, of hagelslag, sprinkles of gesuikerd fruit. Mogelijkheden genoeg!

Wat heb je nodig

(voor ca. 10 stuks)

  • 1/2 portie (75 gram) mix Enchanted Cream
  • 50 ml water
  • 1 reep pure chocola (van goede kwaliteit)
  • 5 oreokoekjes
  • geroosterde hazelnoten (of andere noten)

En verder

  • een spuitzak met glad mondstuk

Hoe maak je het

  1. Meng de mix met het water en klop het mengsel in 3 minuten luchtig met een mixer. Zet de crème in de koelkast.
  2. Splits de koekjes, de vulling heb ik eruit geschraapt. Hak de hazelnoten klein en doe ze in een kommetje.
  3. Smelt de chocolade au bain marie: hak de chocolade in stukjes. Doe de helft in een vuurvaste kom. Breng een bodempje water in een steelpan aan de kook. Hang de schaal met chcoladestukjes er boven. Let op: de kom mag het water niet raken, anders verbrandt de chocolade. Laat de chocolade smelten en roer dan door. Haal  de kom van de pan en roer dan de rest van de chocoladestukjes erdoor. Roer tot een gladde saus.
  4. Schep de crème in een spuitzak met glad mondstuk. Spuit op elk koekje een bergje schuim. Zet ze op een taartrooster met een vel bakpapier eronder.
  5. Neem een koekje en doop de crème in de chocoladesaus, laat overtollige chocola een beetje afdruppen en zet weg op het taartrooster. Je kunt er ook voor kiezen om een lepel chocolade over de koekjes te laten lopen, maar dat geeft een grotere kliederboel.
    Bestrooi alle bonbons met gehakte hazelnoten.

De crème blijft enkele dagen goed in de koelkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s