Tips voor het plannen van de Paasbrunch

De gedekte Paastafel

Het is bijna Pasen en dat houdt in dat wij weer -het is inmiddels een traditie- met het hele gezin een brunch plannen. Dat kan een hele puzzel zijn. Wij (Simone van Foodquotes en ik) hebben dit jaar onze krachten gebundeld en inspiratie gezocht. Vervolgens is er een uitgebreide brunch gekookt en gebakken, de tafel werd feestelijk gedekt en Simone heeft er prachtige foto’s van gemaakt.

Het merendeel van de gerechten kun je prima voorbereiden, of zelfs helemaal bereiden. Hieronder zie je wat we gemaakt hebben, klik op de link om naar het recept te gaan

De planning

Maak een lijst!

Nu zijn wij met z’n veertienen, dus dat worden nogal hoeveelheden om te bakken en koken. Hiervoor heb ik een schrift waarin ik noteer wat en wanneer, met hoeveel personen we zijn enz. Het leuke van een speciaal schrift is ook dat je naderhand kunt noteren wat geslaagd was en wat niet, maar ook of er verbeterpunten zijn (dingen die je vergeten bent of anders zou willen doen). Handig voor een volgende keer!

In het schrift maak ik een lijst met gerechten en hapjes die ik wil maken en hoe de kookplanning er uit gaat zien.
Ik zoek het recept erbij en pas de hoeveelheden aan als we met meer of minder personen zijn. Ik ben zo iemand die in kookboeken schrijft (tja…) als een recept aangepast moet worden. Doe je dat niet graag, plak er dan een post-it in met de juiste hoeveelheden.
Ben je er uit, controleer dan ook meteen je voorraadkast en noteer wat je nog aan boodschappen moet halen.

Bedenk ook of je nog brood, broodjes, roomboter en ander (zoet of hartig) beleg op tafel wilt zetten.

Denk alvast na over de aankleding. Wat heb je nog nodig? Ben je met een grote groep, heb je dan genoeg stoelen, serviesgoed e.d. Misschien kun je iets lenen of kan iemand van familie (of vrienden) iets meebrengen.

Vraag hulp als je denkt dat je het niet in je eentje redt

Ga je voor het eerst aan de slag voor een grotere groep en vind je het spannend? Vraag dan of iemand je wil komen helpen. Zeker op de dag zelf is dat natuurlijk wel heel erg handig.

Heb je geen zin of tijd om alles zelf te maken, dan kan het ook heel leuk zijn anderen een gerecht te laten maken. Spreek dan wel goed af wie wat gaat maken, deel eventueel de recepten. Hiermee voorkom je dat je straks alleen maar taarten op tafel hebt staan 😉

Op de dag zelf

  • de cheesecake decoreren. Laat hem wel tot vlak voor het serveren in de koelkast staan
  • de kleine taartjes vullen
  • de blini’s beleggen en garneren
  • de salade aanmaken
  • de soep opwarmen
  • de aspergetaart afbakken

De dag ervoor

  • de cheesecake maken
  • de chocoladeslagroom maken maar nog niet kloppen (voor de fruittaartjes)
  • de cakedonuts bakken
  • het croissantbrood bakken
  • de soep maken
  • de blini’s bakken

Twee dagen ervoor

  • de kleine taartjes bakken
  • de paté maken
  • de bodem voor de aspergetaart eventueel al bakken (gebruik dan wel steunvulling)

Tips

  • het deeg voor de kleine taartjes kun je ook al ruim van te voren maken en invriezen. Haal het deeg dan één dag van tevoren uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien
  • de soep kan natuurlijk ook ruim van tevoren gemaakt, maar dan moet je hem wel invriezen)

Vanaf nu stuur ik elke maand een nieuwsbrief met de nieuwste recepten. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in:

Verwerken…
Gelukt! Je bent ingeschreven

3 gedachten over “Tips voor het plannen van de Paasbrunch

  1. Anja, super leuke en lekkere recepten en ideeën voor een Paasbrunch! Het was bij mijn familie een groot succes 👍. En het plannen ging super. Geen stress dit jaar, alleen maar genieten. Top!

    Like

Laat een reactie achter op Anja's Food & Blog Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s