Bladerdeeg hoorntjes met vers fruit en chocola

Bladerdeeghoorntjes met vers fruit, chocola en slagroom

Iedereen heeft wel van die lijstjes (al is het maar in je hoofd) van gerechten die je ooit eens wilt maken. Als kind was ik een enorme fan van slagroomhoorntjes, vers van de bakker. Als ik een gebakje mocht kiezen, werd het altijd dat gebakje! De bladerdeeg hoorntjes die ik maakte zijn wel ietsje gezonder met een vulling van vers fruit met chocola… en misschien toch een heel klein beetje…slagroom 😉

Bladerdeeg hoorntjes met vers fruit
Bladerdeeg hoorntjes met vers fruit

Vorige maand kreeg ik weer helemaal de smaak te pakken met de foodblogswap, de receptenruil tussen bloggers. Voor april mocht ik een recept van Andrea van Anniepannie.nl kiezen en aanpassen naar mijn eigen smaak. Wat een keuze! Andrea maakt heerlijke recepten, waardoor het moeilijk wordt er een uit te kiezen. Totdat het ijshoorntje gevuld met vers fruit en chocola voorbij kwam (kijk hier voor het origineel). Ik was verkocht en maakte er deze iets minder gezonde versie van met bladerdeeg hoorntjes.


Ingrediënten

Voor 4 bladerdeeg hoorntjes

  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 eiwit
  • 1/2 el suiker
  • 1 el gehakte hazelnoten

Voor de vulling

  • gemengd vers fruit naar keuze, bijv. aardbei, rode bessen, bosbessen, granaatappelpitjes
  • 4 chocolaatjes (of brokken van een reep chocola)
  • enkele blaadjes munt of citroenmelisse
  • evt. slagroom

En verder

  • 4 bakvormpjes voor hoorntjes (bijv. van Dille en Kamille)
  • of aluminiumfolie en bakpapier

Bereiding

Oven voor verwarmen op 180 graden hetelucht (200 graden boven en onderwarmte) met de bakplaat er in en een siliconenmatje (of een vel bakpapier)

Laat het bladerdeeg in de koelkast ontdooien.

Ik heb geen echte vormpjes, dus ik heb ze zelf gemaakt. Heb je geen zin om te “knutselen”, dan kun je ook 4 ijshoorntjes als basis gebruiken en die omwikkelen met bakpapier.

Scheur een rechthoekig stuk aluminiumfolie af en vouw dit dubbel en dan in een driehoek. Rol nu vanuit de lange kant het folie op in een puntzak. Zorg dat de punt spits is. Vouw de bovenkant een beetje om. Stop er dan nog een stuk folie in dat je een beetje vormt in een punt. Maak er zo vier. Knip een vel bakpapier in tweeën en rol een vel om een aluminium vorm en stop het aan de bovenkant naar binnen. Vouw de randen goed om, dit geeft stevigheid. Het bakpapier zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet aan de vorm plakt.

Roomboter bladerdeeg hoorntje

Snijd een velletje bladerdeeg in 6 repen. Zet een kommetje water klaar om de reepjes bladerdeeg mee aan elkaar te plakken. Begin aan de punt. Rol een reepje deeg schuin om de punt, maak het uiteinde een beetje nat en druk het volgende reepje bladerdeeg er op. Rol weer schuin en zorg dat de reepjes elkaar niet overlappen. Het is niet zo belangrijk een sluitend hoorntje te maken, de vulling is niet vloeibaar. Leg het hoorntje op een vel bakpapier. Herhaal dit met de overige vellen bladerdeeg en de andere vormpjes.

Klop het eiwit los (het eigeel heb je niet nodig) en kwast de hoorntjes hiermee in. Bestrooi dan met de hazelnoten en wat suiker.

Bak de bladerdeeghoorntjes 20 minuten op 180 graden, verlaag de temperatuur dan naar 160 graden en bak nog 5 minuten.

Laat de bladerdeeghoorntjes op een rooster afkoelen en verwijder dan heel voorzichtig de bakvorm.

Maak het fruit schoon.

Vul de hoorntjes met fruit en eventueel een beetje slagroom. Steek de chocolade erbij. Garneer met wat blaadjes munt of citroenmelisse. Wil je nog wat meer slagroom bij het fruit, spuit dit er dan in toefjes om heen.

Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Een gedachte over “Bladerdeeg hoorntjes met vers fruit en chocola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s