Snelle kokosmakrons met chocola

Kokos is niet mijn favoriete ingrediënt om mee te bakken. Een uitzondering maak ik echter graag voor kokosmakrons met chocola. Dat taaie vind ik namelijk echt heel erg lekker. De originele versie wordt gemaakt van eiwit met gedroogde kokos, suiker en eventueel wat citroenrasp of vanille.
Nog nooit eerder zelf gebakken, dus daar moest maar eens iets aan gedaan worden.

Ben je ook fan van die chewy kokosmakrons? Vandaag geef ik je hiervoor een heel eenvoudig recept, de basis bestaat uit slechts 2 ingrediënten!

Voor de foodblogswap van mei mag ik iets maken van de website van Lianne van De Zoetekauw, een blog met koek, taart en chocolade zoals ze het zelf omschrijft. En dat is een feestje! Je kunt het niet bedacht krijgen of Lianne heeft er wel een receptje voor. Op haar website vind ik het ultieme – lees supermakkelijke – recept voor kokosmakronen met maar 2 ingrediënten, namelijk gemalen kokos en gecondenseerde melk.

Ben je ook fan van die chewy kokosmakrons? Vandaag geef ik je hiervoor een heel eenvoudig recept, de basis bestaat uit slechts 2 ingrediënten!

Tijd voor een experiment. Want ik ben heel benieuwd of ze net zo taai of “chewy” zijn als de oorspronkelijke versie met eiwitten. Normaal zou je kokosmakrons op een velletje eetpapier bakken, maar omdat ik ze wil dompelen in chocola laat ik dat achterwege.
Je kunt aan kokosmakrons ook nog iets extra’s toevoegen. Denk hierbij aan citrus in de vorm van citroen, limoen, sinaasappel. Ik voegde aan de helft van het mengsel wat gekonfijte sinaasappelschil toe en dat vond ik wel lekker. Maar ja, ik vind citrus bijna bij alles lekker 😉


INGREDIËNTEN

  • 100 g geraspte kokos
  • 100 g gecondenseerde melk
  • ca. 50 g pure chocola
  • evt. gekonfijte sinaasappelschil (citroenrasp of sinaasappelrasp kan ook prima) naar smaak

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 170 graden onder en bovenwarmte.

Meng de gecondenseerde melk met de kokos. Voeg nu ook de citroen of sinaasappelrasp toe.

Leg een vel bakpapier of een siliconenmatje op een bakblik. Schep met een lepel bergjes van het beslag op het bakblik. Je kunt hiervoor een ijslepel gebruiken afhankelijk van de grootte van de koekjes die je wilt. Omdat ik een mini-formaatje wel leuk vindt gebruikte ik een klein lepeltje.

Het beslag is nogal plakkerig, daarom kan het handig zijn om het lepeltje even in een bakje water te dompelen, dan laat het beslag makkelijk los. Wil je het beslag een beetje rond vormen, dan is het handig om ook je hand een beetje nat te maken. (Dompel het lepeltje in het water en wrijf ermee over je handpalm, dat werkt al prima.)

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de kokosmakronen in ca. 8-10 minuten goudbruin. Laat ze niet te lang staan anders worden ze erg droog.
Laat volledig afkoelen op een rooster.

Ben je ook fan van die chewy kokosmakrons? Vandaag geef ik je hiervoor een heel eenvoudig recept, de basis bestaat uit slechts 2 ingrediënten!

Smelt nu 2/3 deel van de fijn gehakte chocolade au bain marie of in de magnetron. Hak het resterende 1/3 deel ook fijn en voeg dit aan de gesmolten chocola toe. Roer tot alle chocolade is opgelost.

Dompel de volledig afgekoelde kokosmakrons in de gesmolten chocolade, laat even een beetje uitdruppen en leg ze op een siliconenmatje of bakpapier. Leg op een koele plaats en laat de chocolade uitharden.

Bereidingstijd:
Voorbereiden: ca. 5 minuten
Bereiden: ca. 15 minuten (zonder wachttijd)Bewaar deze foto van de snelle kokosmakrons met chocola op Pinterest.

https://foodblognl.files.wordpress.com/2019/05/prnt19041.pdf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s