Vakantiekeuken: een elektrische hapjespan is een uitkomst (review)

Maak jij altijd een lijstje van wat er mee moet op vakantie? Ik probeer dat wel, maar vergeet dan toch nog vanalles. Wat ik zeer zeker niet vergeet is de elelktrische hapjespan. Hier ben ik zó blij mee! In de kampeerwinkel (waar ik uren kan rondlopen) vonden we een elektrische hapjespan. We hadden deze al bij andere kampeerders gezien en dat leek ons wel heel handig. Hij was redelijk goedkoop en dat gaf voor ons de doorslag. Daarbij komt dat de pan binnen en buiten te gebruiken is. Bij lekker weer bak ik buiten op een kastje en als het regent ga ik binnen aan de slag.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat je stroom hebt op de plek waar je staat. Omdat we veel rondtrekken wisselt dat, maar als we dan stroom hebben dan is deze pan wel echt heel gemakkelijk.

We hebben de pan tijdens de vakantie al heel vaak gebruikt en hij bevalt uitstekend. Ik maakte er onderstaande gerechten in:

Maak jij altijd een lijstje van wat er mee moet op vakantie? Ik probeer dat wel, maar vergeet dan toch nog vanalles. Wat ik zeer zeker niet vergeet is de elelktrische hapjespan. Hier ben ik zó blij mee! In de kampeerwinkel (waar ik uren kan rondlopen) vonden we een elektrische hapjespan. We hadden deze al bij andere kampeerders gezien en dat leek ons wel heel handig. Hij was redelijk goedkoop en dat gaf voor ons de doorslag. Daarbij komt dat de pan binnen en buiten te gebruiken is. Bij lekker weer bak ik buiten op een kastje en als het regent ga ik binnen aan de slag.
Een stoof met ardappel, venkel en paprika
Maak jij altijd een lijstje van wat er mee moet op vakantie? Ik probeer dat wel, maar vergeet dan toch nog vanalles. Wat ik zeer zeker niet vergeet is de elelktrische hapjespan. Hier ben ik zó blij mee! In de kampeerwinkel (waar ik uren kan rondlopen) vonden we een elektrische hapjespan. We hadden deze al bij andere kampeerders gezien en dat leek ons wel heel handig. Hij was redelijk goedkoop en dat gaf voor ons de doorslag. Daarbij komt dat de pan binnen en buiten te gebruiken is. Bij lekker weer bak ik buiten op een kastje en als het regent ga ik binnen aan de slag.
Roerbak van aardappel, snijbonen en champignons
Maak jij altijd een lijstje van wat er mee moet op vakantie? Ik probeer dat wel, maar vergeet dan toch nog vanalles. Wat ik zeer zeker niet vergeet is de elelktrische hapjespan. Hier ben ik zó blij mee! In de kampeerwinkel (waar ik uren kan rondlopen) vonden we een elektrische hapjespan. We hadden deze al bij andere kampeerders gezien en dat leek ons wel heel handig. Hij was redelijk goedkoop en dat gaf voor ons de doorslag. Daarbij komt dat de pan binnen en buiten te gebruiken is. Bij lekker weer bak ik buiten op een kastje en als het regent ga ik binnen aan de slag.

Voordelen:

  • De pan heeft 5 warmtestanden, waarbij tussen 1 en 0 nog wat flexibel te regelen is. De stekker kun je er uit halen, zodat je de pan makkelijk op tafel kunt zetten.
  • De pan heeft hittebestendige handvatten (blijven koud) en een glazen deksel.
  • De pan is lekker groot. Je maakt er makkelijk een 1-pansgerecht in voor 2 tot 3 personen (afhankelijk of je grote eters hebt).
  • Verwarmt heel snel en wordt echt heel heet, dus prima geschikt voor het braden van vlees of (roer)bakken van groenten of aardappeltjes
  • Heeft een anti-aanbaklaag dus je hebt niet veel olie of boter nodig.
  • Je kunt hem binnen en buiten gebruiken.

Nadelen

  • Het verwarmingselement kun je niet loskoppelen. Dit houdt in dat de pan niet in water mag worden afgewassen. Als je de pan na het eten meteen schoon maakt, dan gaat dit vrij eenvoudig met een keukenpapier en een vochtige doek.
  • Omdat hij snel verwarmt, is het beter erbij te blijven en zo de kans op aanbranden te voorkomen.
  • De anti-aanbaklaag maakt het noodzakelijk om siliconen spatels en kunststof opscheplepels te gebruiken. Dit om beschadigingen zoals krassen te voorkomen.

Hapjespan met deksel, ca. 30 cm doorsnede. Merk Tristar (adviesprijs ca. € 30,00). 1500 Watt, 230 Volt.

Ter inspiratie

Binnenkort komt er nog een verzamelblog online met vakantierecepten van medebloggers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s