Vakantiekeuken: een elektrische hapjespan is een uitkomst (review)

Maak jij altijd een lijstje van wat er mee moet op vakantie? Ik probeer dat wel, maar vergeet dan toch nog vanalles. Wat ik zeer zeker niet vergeet is de elelktrische hapjespan. Hier ben ik zó blij mee! In de kampeerwinkel (waar ik uren kan rondlopen) vonden we een elektrische hapjespan. We hadden deze al bij andere kampeerders gezien en dat leek ons wel heel handig. Hij was redelijk goedkoop en dat gaf voor ons de doorslag. Daarbij komt dat de pan binnen en buiten te gebruiken is. Bij lekker weer bak ik buiten op een kastje en als het regent ga ik binnen aan de slag.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat je stroom hebt op de plek waar je staat. Omdat we veel rondtrekken wisselt dat, maar als we dan stroom hebben dan is deze pan wel echt heel gemakkelijk.

We hebben de pan tijdens de vakantie al heel vaak gebruikt en hij bevalt uitstekend. Ik maakte er onderstaande gerechten in:

Maak jij altijd een lijstje van wat er mee moet op vakantie? Ik probeer dat wel, maar vergeet dan toch nog vanalles. Wat ik zeer zeker niet vergeet is de elelktrische hapjespan. Hier ben ik zó blij mee! In de kampeerwinkel (waar ik uren kan rondlopen) vonden we een elektrische hapjespan. We hadden deze al bij andere kampeerders gezien en dat leek ons wel heel handig. Hij was redelijk goedkoop en dat gaf voor ons de doorslag. Daarbij komt dat de pan binnen en buiten te gebruiken is. Bij lekker weer bak ik buiten op een kastje en als het regent ga ik binnen aan de slag.
Een stoof met ardappel, venkel en paprika
Maak jij altijd een lijstje van wat er mee moet op vakantie? Ik probeer dat wel, maar vergeet dan toch nog vanalles. Wat ik zeer zeker niet vergeet is de elelktrische hapjespan. Hier ben ik zó blij mee! In de kampeerwinkel (waar ik uren kan rondlopen) vonden we een elektrische hapjespan. We hadden deze al bij andere kampeerders gezien en dat leek ons wel heel handig. Hij was redelijk goedkoop en dat gaf voor ons de doorslag. Daarbij komt dat de pan binnen en buiten te gebruiken is. Bij lekker weer bak ik buiten op een kastje en als het regent ga ik binnen aan de slag.
Roerbak van aardappel, snijbonen en champignons
Maak jij altijd een lijstje van wat er mee moet op vakantie? Ik probeer dat wel, maar vergeet dan toch nog vanalles. Wat ik zeer zeker niet vergeet is de elelktrische hapjespan. Hier ben ik zó blij mee! In de kampeerwinkel (waar ik uren kan rondlopen) vonden we een elektrische hapjespan. We hadden deze al bij andere kampeerders gezien en dat leek ons wel heel handig. Hij was redelijk goedkoop en dat gaf voor ons de doorslag. Daarbij komt dat de pan binnen en buiten te gebruiken is. Bij lekker weer bak ik buiten op een kastje en als het regent ga ik binnen aan de slag.

Voordelen:

 • De pan heeft 5 warmtestanden, waarbij tussen 1 en 0 nog wat flexibel te regelen is. De stekker kun je er uit halen, zodat je de pan makkelijk op tafel kunt zetten.
 • De pan heeft hittebestendige handvatten (blijven koud) en een glazen deksel.
 • De pan is lekker groot. Je maakt er makkelijk een 1-pansgerecht in voor 2 tot 3 personen (afhankelijk of je grote eters hebt).
 • Verwarmt heel snel en wordt echt heel heet, dus prima geschikt voor het braden van vlees of (roer)bakken van groenten of aardappeltjes
 • Heeft een anti-aanbaklaag dus je hebt niet veel olie of boter nodig.
 • Je kunt hem binnen en buiten gebruiken.

Nadelen

 • Het verwarmingselement kun je niet loskoppelen. Dit houdt in dat de pan niet in water mag worden afgewassen. Als je de pan na het eten meteen schoon maakt, dan gaat dit vrij eenvoudig met een keukenpapier en een vochtige doek.
 • Omdat hij snel verwarmt, is het beter erbij te blijven en zo de kans op aanbranden te voorkomen.
 • De anti-aanbaklaag maakt het noodzakelijk om siliconen spatels en kunststof opscheplepels te gebruiken. Dit om beschadigingen zoals krassen te voorkomen.

Hapjespan met deksel, ca. 30 cm doorsnede. Merk Tristar (adviesprijs ca. € 30,00). 1500 Watt, 230 Volt.

Ter inspiratie

Binnenkort komt er nog een verzamelblog online met vakantierecepten van medebloggers.

11 thoughts

 1. Gisteren voor de derde keer gebruikt rendang gemaakt maar ik erger me dood aan die pan steeds weer afkoelen en dan weer hoger zetten, ik heb ook zo een gourmetplaat werkt hetzelfde vlees er op brand aan en slaat af, ik ga hem niet meer gebruiken!

  Like

  1. Hoi Theo,
   Ja, dat kan zeker wel. Als je deze elektrische pan bedoelt, daarin kan het ook maar is het wel verstandig er bij te blijven. De pan verwarmt heel snel tot de gewenste temperatuur, stopt ermee en slaat weer aan als de temperatuur gezakt is. Het is even wennen.

   Like

 2. Ik heb voor het eerst de electrische pan gebruikt. Ik had het ingesmeerd met een beetje olie en heb er een bevroren pizza in gedaan op stand 5, maar na 5 minuten begon de pan al te roken en was de pizza zwart verbrand.. ik kom niet uit de temperatuur..er stond dat stand 5 de pizzastand was, maar stand 5 was ook rood aangegeven..

  Like

  1. Hoi Betty,
   De elektrische pan is heel handig, maar je moet met de temperatuur wel een beetje oppassen inderdaad. Deze varieert van laag (groen) tot hoog (rood) en is daarbij in standen gekoppeld met 5 als maximum. De verwarming gaat traploos, vandaar dat de standen ook in kleurvlakken zijn aangegeven. Het nadeel van deze pan is dat hij geen constante temperatuur kan vasthouden. Hij verwarmt dus telkens tot de gewenste temperatuur, slaat af, koelt af en slaat vervolgens weer aan. Dat maakt het lastig regelen.
   Nu heb ik nog nooit een pizza in de pan gebakken, maar ik zou dat niet met een bevroren pizza doen. De pan kan de hitte niet meteen kwijt aan het pizzadeeg, waardoor het heel hard gaat en om te beginnen de olie en dan dus de pizza waarschijnlijk verbrandt. Helaas heb ik geen panklare oplossing voor je, maar misschien kun je het eens met een ontdooide pizza proberen en beginnen met een iets lagere temperatuur?

   Groetjes, Anja

   Like

 3. Vanmorgen een soortgelijke pan binnengekregen. Het begon met de pan uit de doos te halen. Wat een gedoe. Maar het is gelukt. Sinds 1 jan jl alleenstaand (manlief overleden) en ik ben zoekende naar “makkelijke” maaltijden. Ja, nog steeds. Wat is internet dan een uitkomst. Gelijk gaan googelen en hier terecht gekomen. Daar ga ik me dit weekend even goed in verdiepen. Dan ga ik nu een tartaartje maken in de nieuwe pan.

  Like

  1. Hallo Cor,
   ik snap wat je bedoelt, maar ik denk niet dat dat gaat werken. Bij deze pan lukt het niet om een constante temperatuur te behouden. Hij schakelt zichzelf uit als hij op temperatuur is en weer in als dat nodig is. Als je hier rekening mee houdt, is er prima mee te werken.
   Groetjes, Anja

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s