Tuinbonen met zongedroogde tomaten en tijm

Deze tuinbonen met in de oven gedroogde kerstomaatjes en tijm zijn heel snel klaar. Uit glas of blik vind ik ze niet lekker en in de zomermaanden zijn ze er maar kort. De oplossing is, zoals met wel meer groenten, tuinbonen uit de diepvries. Door extra smaakmakers toe te voegen worden tuinbonen bovendien veel lekkerder.

De tuinbonen hoeven niet eerst ontdooid te worden, ideaal dus voor een snelle bereiding. En het is wel lekker om zelf ovengedroogde tomaatjes te maken en deze toe te voegen. Helemaal niet ingewikkeld om te doen, en je kunt ze prima al eerder maken, want ze blijven zeker wel een aantal dagen goed. Heb je daar geen tijd voor, koop dan een goede kwaliteit zongedroogde tomaten op olie.

Een lekker recept voor tuinbonen, op smaak gebracht met zongedroogde tomaten en tijm. Door diepvries tuinbonen te gebruiken zijn ze ook nog eens snel klaar.
#recept #groenten #tuinbonen
Een lekker recept voor tuinbonen. Ze worden op smaak gebracht met zongedroogde tomaten en tijm. Door diepvries tuinbonen te gebruiken zijn ze ook nog eens snel klaar.

Dubbel doppen of niet?

Een tuinboon heeft over het algemeen een nogal taai velletje. Daarom wordt er vaak gezegd dat je ze dubbel kunt doppen. Dat kun je natuurlijk doen, maar dan gooi je ook veel weg, zonde eigenlijk… Het maakt al een heel verschil als je kleine tuinboontjes koopt – maar dat is misschien ook persoonlijk. Smaken verschillen, toch?
Mocht je de tuinbonen dubbel willen doppen, laat ze dan eerst ontdooien. Maak met een scherp mesje een insnede in de ronde bovenkant (dus niet bij de steelaanzet) en duw de binnenste boontjes naar buiten. Ze zijn dan natuurlijk veel sneller klaar.


Recept Tuinbonen met zongedroogde tomaten en tijm

Bijgerecht
voor 1 persoon
Bereiden:
10 min.
Totale tijd:
10 min.

Ingrediënten

  • 200-250 g fijne tuinbonen (bevroren)
  • 5-10 zongedroogde tomaatjes
  • 1 kleine ui
  • enkele takjes tijm
  • olijfolie of olie van de zongedroogde tomaten
  • zout

Bereiding

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Snijd de ui in dunne (halve) ringen en voeg met de tijm toe aan de olie, de ui mag een beetje bruinen. De nog bevroren tuinbonen toevoegen en smoren tot ze ontdooit en warm zijn. Voeg de uitgelekte tomaatjes toe en laat even mee verwarmen.

Klaar!

Bewaar deze foto van op Pinterest.

Een lekker recept voor tuinbonen. Ze worden op smaak gebracht met zongedroogde tomaten en tijm. Door diepvries tuinbonen te gebruiken zijn ze ook nog eens snel klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s