Tuinbonen met zongedroogde tomaten en tijm

Deze tuinbonen met in de oven gedroogde kerstomaatjes en tijm zijn heel snel klaar. Uit glas of blik vind ik ze niet lekker en in de zomermaanden zijn ze er maar kort. De oplossing is, zoals met wel meer groenten, tuinbonen uit de diepvries. Door extra smaakmakers toe te voegen worden tuinbonen bovendien veel lekkerder.

De tuinbonen hoeven niet eerst ontdooid te worden, ideaal dus voor een snelle bereiding. En het is wel lekker om zelf ovengedroogde tomaatjes te maken en deze toe te voegen. Helemaal niet ingewikkeld om te doen, en je kunt ze prima al eerder maken, want ze blijven zeker wel een aantal dagen goed. Heb je daar geen tijd voor, koop dan een goede kwaliteit zongedroogde tomaten op olie.

Een lekker recept voor tuinbonen. Deze tuinboontjes krijgen zoveel meer smaak met zongedroogde tomaten en tijm. Door diepvries tuinbonen te gebruiken zijn ze ook nog eens snel klaar.

#recept #groenten #gezond #makkelijk #tuinbonen
Een lekker recept voor tuinbonen. Deze tuinboontjes krijgen zoveel meer smaak met zongedroogde tomaten en tijm. Door diepvries tuinbonen te gebruiken zijn ze ook nog eens snel klaar.

#recept #groenten #gezond #makkelijk #tuinbonen

Dubbel doppen of niet?

Een tuinboon heeft over het algemeen een nogal taai velletje. Daarom wordt er vaak gezegd dat je ze dubbel kunt doppen. Dat kun je natuurlijk doen, maar dan gooi je ook veel weg, zonde eigenlijk… Het maakt al een heel verschil als je kleine tuinboontjes koopt – maar dat is misschien ook persoonlijk. Smaken verschillen, toch?
Mocht je de tuinbonen dubbel willen doppen, laat ze dan eerst ontdooien. Maak met een scherp mesje een insnede in de ronde bovenkant (dus niet bij de steelaanzet) en duw de binnenste boontjes naar buiten. Ze zijn dan natuurlijk veel sneller klaar.

Een lekker recept voor tuinbonen. Deze tuinboontjes krijgen zoveel meer smaak met zongedroogde tomaten en tijm. Door diepvries tuinbonen te gebruiken zijn ze ook nog eens snel klaar.

#recept #groenten #gezond #makkelijk #tuinbonen

Gisteren maakte ik deze tuinbonen nog eens, heerlijk! Ik merkte wel dat de kwaliteit van diepvries tuinbonen kan verschillen. Dit keer hadden de bonen beduidend meer tijd nodig om te garen. Houd daar dan ook rekening mee bij de bereiding en controleer of ze gaar genoeg zijn. Zo niet, voeg dan een half kopje water toe en laat nog ca. 5 minuutjes smoren.
(08-10-2020)

Recept Tuinbonen met zongedroogde tomaten en tijm

Bijgerecht
voor 1 portie
Voorbereiden:
15 min.
Bereiden:
10 min.
Totale tijd:
25 min.

INGREDIËNTEN

  • 200-250 g fijne tuinbonen (ontdooid)
  • 5 zongedroogde tomaatjes (evt. op olie, maar dat hoeft niet)
  • 1 kleine ui
  • enkele takjes tijm
  • olijfolie of olie van de zongedroogde tomaten
  • zout

BEREIDING

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Snijd de ui in dunne (halve) ringen en de zongedroogde tomaatjes in repen. Bak de ui in de olie, hij mag een beetje bruinen, voeg de tomatenreepjes en de tijm toe en laat even meebakken zodat ze hun smaak afgeven. Voeg de ontdooide tuinbonen toe en laat deze mee smoren tot ze gaar genoeg zijn.

Klaar!

TIP: Voeg eventueel nog enkele gehalveerde snoeptomaten of cherrytomaten toe voor extra smaak.

Pin deze foto van Tuinbonen met zongedroogde tomaten en tijm

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Een lekker recept voor tuinbonen. Deze tuinboontjes krijgen zoveel meer smaak met zongedroogde tomaten en tijm. Door diepvries tuinbonen te gebruiken zijn ze ook nog eens snel klaar.

#recept #groenten #gezond #makkelijk #tuinbonen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s