Snelle paprikasoep van puntpaprika’s

puntpaprika's maak je eenvoudig zelf en is snel klaar. We aten hem warm, met een dot yoghurt en wat kruiden. Ook koud smaakt deze soep heerlijk!

Zelf gemaakte soep blijft toch het lekkerst. Deze paprikasoep van puntpaprika’s maak je eenvoudig zelf en is snel klaar. We aten hem warm, met een dot yoghurt en wat kruiden. Het restje dat nog in de pan achterbleef at ik de volgende dag nog maar op en wat denk je: ook koud smaakt deze soep heerlijk!

Wil je de soep koud eten, houdt dan wat paprika achter. Snijd deze brunoise (heel kleine blokjes) en voeg deze met bijvoorbeeld wat ringetjes van bosui, kruiden en eventueel een ijsblokje toe aan afgekoelde soep. Een soort van gazpacho maar dan van paprika.

Deze paprikasoep van puntpaprika's maak je eenvoudig zelf en is snel klaar. We aten hem warm, met een dot yoghurt en wat kruiden. Ook koud smaakt deze soep heerlijk!

Een beetje van mezelf en een beetje van…

Mijn moeder maakte eigenlijk altijd haar soep zelf, bij hoge uitzondering greep ze wel eens naar een blik. Maar altijd was haar oordeel, bah….mijn eigen soep is véél lekkerder. Ze was altijd nogal uitgesproken in haar mening, ik hoor het haar nog zeggen. Als huisvrouw had ze ook de tijd om bouillon te trekken, groenten te snijden en ook wat huisgemaakte soep zo lekker maakt: heel veel liefde.

Hoewel ik haar liefde voor koken heb overgenomen, maak ik zeker niet wekelijks zelf soep. En waarom eigenlijk niet? Het idee dat het veel tijd kost om zelf soep te maken? Terwijl je een bouillon makkelijk ’s avonds kunt laten trekken, je hoeft er niet bij te blijven staan.
Alternatief voor het trekken van een bouillon is een snel-klaar-soep met verse groenten en smaakmakers als ingrediënten. Daar mag je dan best een bouillonblok of maggiblokje aan toevoegen.


Recept: Snelle paprikasoep van puntpaprika’s

Voorgerecht
Voor 4 personen
Voorbereiden:
15-30 minuten
Bereiden:
40 minuten
Totale tijd:
55-70 minuten

INGREDIËNTEN

  • 2-4 rode puntpaprika’s
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomaten
  • 1/2-1 tl harissa (of sambal als je geen harissa hebt)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • snufje kaneel
  • 1/2 liter groentebouillon (mag ook van een blokje)

Voor de garnering

  • Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
  • Gemengde kruiden bijv. za’atar, maar vers mag natuurlijk ook

En verder:
Staafmixer of blender

BEREIDING

Snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheut (olijf)olie en fruit op laag vuur gedurende ca. 5 minuten tot de ui zacht is. Laat dan kaneel en paprikapoeder een minuutje zachtjes meebakken.

Maak in de tussentijd de paprika schoon en verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd in blokjes. Voeg deze toe en laat ongeveer 5 minuten bakken.

Voeg dan de tomaten uit blik, harissa en bouillon toe. Laat alles aan de kook komen en 15-20 minuten zachtjes koken.

Als de paprika gaar is zet je het vuur uit. Proef op smaak. Voeg eventueel nog een beetje peper en zout toe. Is de soep wat zurig dan kun je ook een mespuntje suiker toevoegen.
Pureer de soep met de staafmixer of in de blender.

Serveer warm of koud  met een lepel yoghurt en strooi er wat kruiden over.

Pin deze foto van de Snelle soep van puntpaprika

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

4 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s