Het lekkerste blauwe bessen ijs

Vers gedraaid ijs smaakt vele malen lekkerder dan het ijs dat je uit de supermarkt haalt. Heb je een goed recept dan lijkt het zelfs wel op het ijs van de ijssalon. Met een emmertje blauwe bessen in de koelkast was de keuze snel gemaakt. Het resultaat is een heerlijk blauwe bessen ijs. Alleen die kleur al! Zo zacht als softijs! Het lekkerste ijs dat ik ooit gemaakt heb…Nee, dat is niet waar, maar het is echt ontzettend lekker!

Vers ijs smaakt vele malen lekkerder dan het ijs dat je uit de supermarkt haalt. Met een emmertje blauwe bessen en Griekse yoghurt maak je dit heerlijke blauwe bessen ijs.


Blauwe bessen vind ik – maar dat is persoonlijk – vers niet zo veel smaak hebben. Maar… verwarm de bessen met een beetje suiker en citroen, dan veranderen die iets saaie blauwe bessen in ware smaakbommetjes. Vervolgens maak je er heerlijke jam of ijs mee, of gebruik het in bijna elke soort gebak. Succes verzekerd!

Bij mijn keukenmachine heb ik een ijskom die je in de vriezer bewaard. De vloeistof bevriest in ongeveer een nacht tijd. Vervolgens zet je hem met een speciale klopper onder je keukenmachine, voegt het ijsmengsel toe en na een tijdje draaien heb je heerlijk blauwe bessen ijs.

Vers ijs smaakt vele malen lekkerder dan het ijs dat je uit de supermarkt haalt. Met een emmertje blauwe bessen en Griekse yoghurt maak je dit heerlijke blauwe bessen ijs.


Heb je geen ijsmachine of speciale kom bij je keukenmachine, dan kun je dit ijs ook wel maken. Het is alleen iets meer werk. Of kijk hier eens naar dit ijs met gecondenseerde melk.

Recept Blauwe bessen ijs

Vers ijs smaakt vele malen lekkerder dan het ijs dat je uit de supermarkt haalt. Met een emmertje blauwe bessen en Griekse yoghurt maak je dit heerlijke blauwe bessen ijs.
Zoet
voor ca. 250 ml
Voorbereiden:
15 min.
Wachttijd:
ca. 30 min. of 4 uur
Totale tijd:
45 min. of ca. 4 uur

INGREDIËNTEN

  • 250 g (diepvries) blauwe bessen
  • 120 g suiker
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • een scheutje citroensap
  • snufje zout

Voor de garnering

  • handje blauwe bessen
  • takjes munt

En verder

  • Fijn zeef
  • diepvriesbak van ca. 1 liter met deksel
  • keukenmachine met ijskom of ijsmachine

BEREIDING

Breng in een pannetje de bessen met de suiker en een heel klein snufje zout langzaam aan de kook en laat zachtjes koken tot de bessen open springen en de suiker gesmolten is.
Laat afkoelen en pureer de bessen met een staafmixer of blender.
Wrijf door een fijn zeef om de pitjes en eventuele schilletjes te verwijderen.

Giet in een kom met de slagroom, de yoghurt en een scheutje citroensap. Meng alles goed met een garde of spatel. Sluit af met het deksel en laat minimaal 4 uur koelen in de koelkast. Of zet het mengsel een kwartiertje tot een half uur in de vriezer om koud te worden.

Heb je een ijsmachine, draai dan ijs volgens de gebruiksaanwijzing.

Ook als je geen ijsmachine hebt, dan kun je dit ijs maken. Zet de bak dan in de vriezer en roer het ijs regelmatig goed om met een vork of liever nog met een garde. Als je op deze manier ijs maakt, dan is het handig om een ruime schaal of bak te nemen. Het ijs bevriest dan sneller.

De helft van het ijs hebben we meteen na het draaien gegeten, het is dan zo zacht als softijs (helaas heb ik daar geen foto van, daar was geen tijd voor 😉 ). Er bleef nog een flinke portie over. Dat heb ik in de vriezer gezet. Laat het dan zacht worden zodat je het kunt scheppen.

Serveer in glaasjes met extra blauwe bessen en garneer met blaadjes munt.

PIN deze foto van het blauwe bessen ijs

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Vers ijs smaakt vele malen lekkerder dan het ijs dat je uit de supermarkt haalt. Met een emmertje blauwe bessen en Griekse yoghurt maak je dit heerlijke blauwe bessen ijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s