Het is warm, de koelkast bijna leeg en niet veel zin om te koken. Dan is een pastasalade altijd een goed idee, het enige wat gekookt moet worden is de pasta 😉 En zo ontstaat deze pastasalade met zalm en tuinkruiden.
In de foodybox zomer vond ik ook een blikje zalm met dille van John West. Zalm en dille is natuurlijk een goede combi en dat inspireerde me om (bijna) alle kruiden uit de tuin te gebruiken voor deze heerlijke en makkelijke pastasalade.



Recept Pastasalade met zalm en tuinkruiden
Maaltijdsalade voor 2 personen | ||
Voorbereiden: 20 min. | Bereiden: 10 min. | Totale tijd: 30 min. |
INGREDIËNTEN
- 200 g (glutenvrije) penne
- 1 blikje zalm
- 100 g (diepvries) tuinerwten
- 1 handvol cherrytomaatjes
- 10 zwarte olijven
- 10 groene olijven
- 1 el kappertjes
- 2 bosui
- 100 g gemengde sla
- 1-2 handenvol gemengde tuinkruiden
- peper en zout
Voor de dressing
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 1 el ciderazijn
- 3 el goede olijfolie
- peper en zout(flakes)
BEREIDING
Breng ruim water met zout aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente (beetgaar).
Giet af in een vergiet en spoel met koud water. Laat uitlekken en verder afkoelen.
De erwtjes hoeven niet gekookt te worden. Gebruik je diepvrieserwten, laat ze dan in koud water ontdooien en daarna uitlekken in een zeef. Giet er aan het einde van de pasta-kooktijd 1 kop kookwater over uit. Laat verder uitlekken.
Halveer de groene en zwarte olijven, laat de kappertjes uitlekken. Maak de bosui schoon, verwijder evt. het buitenste blad en snijd in ringetjes. Halveer de cherrytomaatjes of snijd ze in kwarten.
Neem een grote schaal en meng hierin de groenten en de goed uitgelekte en afgekoelde pasta. Breng op smaak met een beetje peper.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop tot een gladde saus. Of gebruik een hervulbaar flesje dat je kunt afsluiten, dan hoef je alleen flink te schudden tot alles gemengd is. Giet ongeveer een eetlepel van de dressing over de pasta. De rest van de dressing kun je bewaren in de koelkast.
Maak de sla eventueel schoon. Was de tuinkruiden (en droog op een
theedoek) en pluk de blaadjes van de steeltjes.
Schep de sla en tuinkruiden voorzichtig door de pastasalade. Proef of er
voldoende dressing gebruikt is, voeg eventueel nog iets toe. Mis je nog wat
zout, ik gebruik graag zoutflakes want dat “krakt” zo lekker tussen
mijn tanden.
Verdeel de zalm over de salade. Zet de dressing en zoutflakes op tafel, dan kan ieder naar smaak eventueel nog iets toevoegen.
Bewaar deze foto van de pastasalade op Pinterest.

Ik heb deze salade vandaag meteen uitgeprobeerd. Ik gebruikte mais i.p.v. doperwten voor een mooier kleureffect. Het was heerlijk en gelukkig heb ik nog een portie over voor de lunch morgen. Bedankt hoor.
LikeLike
Wat leuk om te horen Ineke. Maïs is zeker ook een goed idee.
Groetjes, Anja
LikeLike
Deze pastasalade ziet er echt heerlijk uit!
LikeLike
Dank je! Door verse kruiden te gebruiken wordt deze salade extra lekker 😊
LikeGeliked door 1 persoon