Pastasalade met zalm en tuinkruiden

Het is warm, de koelkast bijna leeg en niet veel zin om te koken. Dan is een pastasalade altijd een goed idee, het enige wat gekookt moet worden is de pasta 😉 En zo ontstaat deze pastasalade met zalm en tuinkruiden.

In de foodybox zomer vond ik ook een blikje zalm met dille van John West. Zalm en dille is natuurlijk een goede combi en dat inspireerde me om (bijna) alle kruiden uit de tuin te gebruiken voor deze heerlijke en makkelijke pastasalade.

Pastasalade met zalm en tuinkruiden
Pastasalade met zalm en tuinkruiden

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 g (glutenvrije) penne
  • 1 blikje zalm
  • 100 g (diepvries) tuinerwten
  • 1 handvol cherrytomaatjes
  • 10 zwarte olijven
  • 10 groene olijven
  • 1 el kappertjes
  • 2 bosui
  • 100 g gemengde sla
  • 1-2 handenvol gemengde tuinkruiden
  • peper en zout

Voor de dressing

  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 el ciderazijn
  • 3 el goede olijfolie
  • peper en zout(flakes)

Bereiding

Breng ruim water met zout aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente (beetgaar).
Giet af in een vergiet en spoel met koud water. Laat uitlekken en verder afkoelen.

De erwtjes hoeven niet gekookt te worden. Gebruik je diepvrieserwten, laat ze dan in koud water ontdooien en daarna uitlekken in een zeef. Giet er aan het einde van de pasta-kooktijd 1 kop kookwater over uit. Laat verder uitlekken.

Halveer de groene en zwarte olijven, laat de kappertjes uitlekken. Maak de bosui schoon, verwijder evt. het buitenste blad en snijd in ringetjes. Halveer de cherrytomaatjes of snijd ze in kwarten.

Neem een grote schaal en meng hierin de groenten en de goed uitgelekte en afgekoelde pasta. Breng op smaak met een beetje peper.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop tot een gladde saus. Of gebruik een hervulbaar flesje dat je kunt afsluiten, dan hoef je alleen flink te schudden tot alles gemengd is. Giet ongeveer een eetlepel van de dressing over de pasta. De rest van de dressing kun je bewaren in de koelkast.

Maak de sla eventueel schoon. Was de tuinkruiden (en droog op een theedoek) en pluk de blaadjes van de steeltjes.
Schep de sla en tuinkruiden voorzichtig door de pastasalade. Proef of er voldoende dressing gebruikt is, voeg eventueel nog iets toe. Mis je nog wat zout, ik gebruik graag zoutflakes want dat “krakt” zo lekker tussen mijn tanden.

Verdeel de zalm over de salade. Zet de dressing en zoutflakes op tafel, dan kan ieder naar smaak eventueel nog iets toevoegen.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

4 gedachten over “Pastasalade met zalm en tuinkruiden

  1. Ik heb deze salade vandaag meteen uitgeprobeerd. Ik gebruikte mais i.p.v. doperwten voor een mooier kleureffect. Het was heerlijk en gelukkig heb ik nog een portie over voor de lunch morgen. Bedankt hoor.

    Like

Laat een reactie achter op Anja's Food & Blog Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s