Lasagne met spinazie en ricotta

Spinazie en ricotta zijn voor elkaar gemaakt. Ik gebruikte deze combinatie samen met Parmezaanse kaas en salie al eens in gevulde ravioli (zie hier voor het recept). Ben je niet zo van het ravioli maken, dan zou je zeker eens deze lasagne met spinazie en ricotta moeten proberen! De smaken zijn net zo lekker als bij de ravioli alleen is het veel minder werk. En soms is dat gewoon wat je wilt ๐Ÿ˜‰

Spinazie en ricotta in combinatie met salie en Parmezaanse kaas komen samen in deze heerlijke lasagne. Om je vingers bij op te eten!
Spinazie en ricotta in combinatie met salie en Parmezaanse kaas komen samen in deze heerlijke lasagne. Om je vingers bij op te eten!

Deze lasagne maakte ik met glutenvrije pasta. Omdat deze lasagne minder vocht opneemt dan de gewone lasagnevellen heb ik geen extra vocht toegevoegd. De hoeveelheid die vrijkomt van de spinazie is hier voldoende. Een goed alternatief zijn verse lasagnevellen.


Recept Lasagne met spinazie en ricotta

Hoofdgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
20-30 min.
Bereiden:
40 min.
Totale tijd:
60-70 min.

INGREDIร‹NTEN

  • 450 g spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 250 g ricotta
  • 200 g (glutenvrije) lasagnevellen
  • ca. 250 ml melk
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • een handje verse salieblaadjes
  • peper en zout
  • klontje boter

En ook:

  • een ovenschaal van ca. 1 liter
  • kaasrasp

BEREIDING

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht).

Hak de ui en de knoflook fijn en smoor in een wok of grote hapjespan in een scheutje (olijf)olie tot ze zacht zijn.

Maak intussen de spinazie schoon (hak grof als je dat lekkerder vindt) en voeg toe aan het uienmengsel.

Roer de helft van de ricotta los met 50 g Parmezaanse kaas en meng dit met de spinazie. Er komt veel vocht vrij van de spinazie, maar dat is niet erg want het wordt straks opgenomen door de pasta. Breng goed op smaak met peper en zout

Bereiden

Vul de ovenschaal met om en om spinazie en lasagnevellen.

Roer de ricotta los met de melk (begin met de helft). Is het mengsel te dik, voeg dan nog wat melk toe, maar niet meer dan de 250 ml. Voeg peper en zout toe en meng.
Schep de ricotta op de lasagne en strooi er tenslotte de Parmezaanse kaas over.

Garneer met de saliblaadjes. Leg op elk salieblaadje een klein plukje boter zodat ze niet verbranden.

Zet de lasagne op een rooster in het midden van de oven en bak gedurende ca. 30 minuten.

Pin de foto van deze Lasagne met spinazie en ricotta.

Spinazie en ricotta in combinatie met salie en Parmezaanse kaas komen samen in deze heerlijke lasagne. Om je vingers bij op te eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s