Kabeljauw met pestokorst uit de oven

Kabeljauw met pestokorst

Er gaat niets boven een lekker stukje vis gestoomd, gebakken of geroosterd. Voor mij is het allemaal goed, zo lang het stukje vis maar vers is en van een goede kwaliteit. Het recept voor de kabeljauw met een korst van tomatenpesto maakte ik alweer een tijdje geleden in de oven. Een deel van de pesto verdeel je over de vis en de rest gaat door het broodkruim on top. Het broodkruim zorgt voor een krokant laagje.

Kabeljauw met pestokorst
Kabeljauw met pestokorst

De rode pesto kun je natuurlijk ook vervangen door basilicum pesto. Bovendien is pesto prima zelf te maken, maar wil je voor het gemak gaan, kies dan een verse pesto (bijv. van Leqrs) van je buurtsuper. Let wel even op of het ook echte pesto is, gemaakt met pijnboompitten.

Je kunt het trouwens ook prima in de airfryer of op de BBQ maken, leg de vis dan in een (aluminium) schaaltje.


Ingrediënten

  • 450 g kabeljauwfilet zonder vel (of andere witvis) verdeeld in 4 stukken
  • 1 el olijfolie
  • 1 potje rode of groene pesto alla genovese (klik op de link voor het recept als je het zelf wil maken)
  • 75 g witbrood (mag best een dag oud)
  • geraspte citroenschil
  • 3 tl gemengde verse kruiden (dille, kervel, peterselie), fijn gehakt

Bereiding

Haal de vis ongeveer een half uurtje van te voren uit de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakplaat in met de olijfolie of gebruik en vel bakpapier / siliconenmatje. Wrijf de vis in met een deel van de kruiden en bestrijk met wat pesto.
Verkruimel het brood, dit gaat lekker snel in het messenbakje van de staafmixer. Heb je die niet dan kun je het ook tussen je handen verkruimelen of met een mes fijnhakken. Meng het broodkruim, de citroenrasp, kruiden en het restant van de pesto door elkaar en verdeel dit over de vis.

Bak ongeveer 10-15 minuten in het midden van de oven tot de vis nét gaar is. De oventijd is afhankelijk van de dikte van de vis. De vis moet nog een beetje veerkrachtig zijn. Hij gaart nog een beetje na als je hem uit de oven haalt.

Lekker met gebakken aardappeltjes en boontjes.

Pin de foto van deze Kabeljauw met pestokorst.
Kabeljauw met pestokorst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s