Review kaasburgers van Cheese Rebelz

Al een tijdje ben ik op zoek naar een smakelijke vervanging van de hamburger. De hamburger van vlees dan wel te verstaan. We hebben vegetarische hamburgers geprobeerd van diverse merken. Ik heb zelf burgers gemaakt van linzen en bonen, die echt lekker waren al zeg ik het zelf.
En nu kreeg ik een tijdje geleden in de Foodybox twee Yellow Burgers om te proberen: kaasburgers van Cheese Rebelz in de smaken chili en geit.

Een broodje kaasburger, lekker ter vervanging van vlees. Geen fan van kaas? Een gewone hamburger kan natuurlijk ook.
Een broodje kaasburger, lekker ter vervanging van vlees. Geen fan van kaas? Een gewone hamburger kan natuurlijk ook.

Beide kazen zijn gemaakt met industrieel stremsel en dus vegetarisch en zonder allerlei vreemde toevoegingen.

De hamburgers kunnen gebakken worden op de BBQ, in de grillpan of een gewone koekenpan zonder toevoeging va extra olie. Ik koos een electrische contactgrill, meer omdat ik de strepen wel leuk vind uitzien (het oog wil ook wat).

De smaak:

De eerste smaaktest was een burger zonder broodje of andere extra’s, maar geserveerd met frieten en een frisse salade.

Beide burgers verliezen behoorlijk wat vet tijdens het grillen in de contactgrill. Mogelijk door het gewicht van het deksel. De smaak van de chiliburger was behoorlijk pittig. De smaak van de witte burger was meer natuurlijk. Vergelijkbaar met een kaassoufflé, maar dan van geitenkaas. Wel lekker eigenlijk. Toch overheerst een vettige en nogal zoute smaak, waardoor ik de hamburgers zo puur minder geslaagd vind.

Voor de tweede smaaktest maakte ik hamburgers met broodjes en allerlei toppings. Ook bakte ik de burgers op een open contactgrill omdat ik meteen ook de hamburgerbroodjes wilde roosteren. Deze ronde vond ik de burgers een stuk smakelijker al gaat mijn voorkeur nog steeds uit naar de witte geitenkaasburger. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Een broodje kaasburger, lekker ter vervanging van vlees. Geen fan van kaas? Een gewone hamburger kan natuurlijk ook.

Recept Kaasburgers

Snack
voor 2 personen
Voorbereiden:
10 min.
Bereiden:
15 min.
Totale tijd:
25 min.

INGREDIËNTEN

  • 2 kaashamburgers naar keuze (of andere vegetarische hamburgers)
  • 2 tomaten
  • 1/2 rode ui
  • 3 el juliënne gesneden worteltjes
  • 3 el geschaafde witte kool of spitskool
  • hamburgersaus of mayonaise naar keuze
  • sla
  • evt. 1 el za’atar (aangemaakt met olijfolie)
  • 2 hamburgerbroodjes

BEREIDING

Snijd de tomaten in schijfjes, de rode ui in halve ringen. Worteltjes kun je schaven of met de mandoline juliënne snijden. De kool schaaf je het makkelijkst op een mandoline of met een kaasschaaf.

Maak de sla schoon. Meng de za’atar kruiden met olijfolie, of gebruik ter vervanging wat verse kruiden die je fijn snijdt.

Verwarm de contactgrill, grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag en grill de hamburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de hamburgerbroodjes en grill deze ook meteen even mee.

Besmeer een kant van de broodjes eventueel met hamburgersaus. Verdeel de sla erover en de worteltjes. Leg daarop de hamburger, de kool, tomaten en ui. Strooi er tenslotte de za’atar of de verse kruiden over. Dek af met de tweede helft van het broodje en serveer meteen.

Pin de foto van deze kaasburger!

Een broodje kaasburger, lekker ter vervanging van vlees. Geen fan van kaas? Een gewone hamburger kan natuurlijk ook.

Eindoordeel:

Zoals gezegd de smaakbeleving van een product is heel persoonlijk. Wat deze kaasburgers betreft gaat mijn voorkeur uit naar de witte burger van geitenkaas. De bereiding is eenvoudig en kan niet mislukken. Door de burgers te grillen of op de BBQ te bakken krijgen ze ook nog wat extra smaak.

Een goede vervanger voor een échte hamburger (van vlees dus) heb ik nog niet gevonden. Voor een vegetarische variant zou ik de witte geitenkaas burger nog wel eens kopen. Dat is vooral omdat ik ze lekkerder vind dan alle vegaburgers (die dan toch nooit naar een echte hamburger smaken) die ik tot dusver geproefd heb.

Noot: de producten in dit bericht ontving ik gratis om uit te proberen. In deze review geef ik uitsluitend mijn eigen mening weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s