Mini lemon meringue pie

Een gouden combinatie is die van lemoncurd en eiwitschuim. Met deze mini lemon meringue pie maak je denk ik iedereen blij.

Een gouden combinatie is die van lemoncurd en eiwitschuim. Met deze mini lemon meringue pie maak je denk ik iedereen blij. De lemoncurd kun je natuurlijk zelf maken (kijk hier voor het recept), maar is dat net iets te veel werk, koop dan gerust een potje in de plaatselijke super.

De taartjes kun je prima een dag (of twee) eerder bakken. Of maak meteen een dubbele portie deeg en vries de helft in. Want als je deze taartjes een keer gemaakt hebt, dan wil je ze vaker!

Een gouden combinatie is die van lemoncurd en eiwitschuim. Met deze mini lemon meringue pie maak je denk ik iedereen blij.

Een korte update: inmiddels heb ik ook een keer Swiss Meringue gemaakt. Dat is gekookt eiwitschuim. Het is iets steviger en bovendien, als je liever geen “rauw” eiwitschuim eet misschien zelfs lekkerder. Het is alleen iets meer werk.


Recept: Mini lemon meringue pie

Gebak
voor 6 stuks
Voorbereiden:
15 min. +
1 uur wachten
Bereiden:
30 min.
Totale tijd:
1 uur + 45 min.

INGREDIËNTEN

Voor het deeg

  • 120 g bloem
  • 50 g poedersuiker
  • 20 g amandelmeel
  • 75 g ongezouten boter
  • mespunt zout
  • 1 losgeklopt ei
  • 6 bakringen of vormen van 6 cm doorsnede

Voor de vulling

  • ca. 6 el lemoncurd
  • 1 eiwit
  • 15 g basterdsuiker
  • 15 g poedersuiker
  • snufje zout

BEREIDING

Voorbereiden, dit kan ook 1 dag van te voren:

Meng de bloem met het amandelmeel en het zout. Voeg de boter in kleine stukjes toe en 1 kleine eetlepel van het losgeklopte ei. Kneed van alles een stevig deeg.
Druk het plat tot een schijf, verpak het in plasticfolie en leg het 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170oC (150oC hetelucht).

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ca. 3 mm. Steek uit het deeg ringen van ongeveer 9 cm en bekleed de bakringen ermee. Snijd het deeg langs de bovenkant van de vormpjes glad. Prik in de bodem gaatjes in met een vork.
Bekleed een bakplaat met een vel (siliconen) bakpapier en zet hierop de gevulde bakringen.

Bak de taartjes in ca. 12 minuten goudbruin en gaar.
Laat op een rooster volledig afkoelen.
Bewaar gebakken deegbodems in een goed afgesloten doos.

Bereiden

Verwarm de oven als het kan op bovenwarmte op 150oC. Het taartje is al gebakken en je hoeft alleen het eiwitschuim een kleurtje te geven.

Schep in elk taartje een eetlepel lemoncurd (of iets meer als je dat lekker vindt).

Zorg voordat je begint dat met het kloppen van het eiwit dat je kom brandschoon is. Je kunt hiervoor een scheut citroenschap in de kom doen en dit droog wrijven met een stukje keukenpapier.
Klop het eiwit met een klein snufje zout tot het half stijf is en voeg dan tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker en poedersuiker toe. Klop nog even door op hoge snelheid tot het eiwit echt stevig is.
Schep het eiwit in een spuitzak, knip er een puntje van af en spuit toefjes van het schuim op de taartjes.

Plaats de taartjes 15-30 minuten in de oven. Wil je liever geen rauwe eiwitten? Gebruik dan bijvoorbeeld eiwitpoeder. Gemakkelijk te bereiden en net zo lekker!

Pin de foto van dit recept voor Mini lemon meringue pie.

Een gouden combinatie is die van lemoncurd en eiwitschuim. Met deze mini lemon meringue pie maak je denk ik iedereen blij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s