Couscous met falafel, paprikasaus en dürüm

Een maaltijd uit een pannetje, daar kan ik zó van genieten! Dat hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Ook als je eens geen zin hebt in uitgebreid koken, kun je toch heel lekker eten. Zo ook met deze couscous met falafel, paprikasaus en dürüm. De falafel kun je zelf maken (zie hier voor het recept) of je koopt ze in de winkel voor de snelle versie. Hetzelfde geld voor de dürüm, zelf gemaakt het lekkerst en ik maakte een kleine portie, 1/3 van het recept van Simone van Foodquotes. Kijk hier voor het recept (met video!).

Een maaltijd uit een pannetje, daar kan ik zó van genieten! Dat hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Ook als je eens geen zin hebt in uitgebreid koken, kun je toch heel lekker eten. Zo ook met deze couscous met falafel, paprikasaus en dürüm.
Een maaltijd uit een pannetje, daar kan ik zó van genieten! Dat hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Ook als je eens geen zin hebt in uitgebreid koken, kun je toch heel lekker eten. Zo ook met deze couscous met falafel, paprikasaus en dürüm.

Wat vinden we ervan

Om een snelle maaltijd op tafel te zetten kocht ik de falafel en die smaakt best lekker. Het recept voor de dürüm wilde ik al een tijdje proberen en omdat ik in de ochtend wat tijd over had besloot ik dat inderdaad zelf te doen. Er gaat niets boven zelf gemaakt!! Maar heb je geen tijd of zin, probeer dan verse dürüm te vinden of ga voor Libanees platbrood (ook lekker).

Een maaltijd uit een pannetje, daar kan ik zó van genieten! Dat hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Ook als je eens geen zin hebt in uitgebreid koken, kun je toch heel lekker eten. Zo ook met deze couscous met falafel, paprikasaus en dürüm.

Ook lekker voor erbij is geroosterde mais. Ik gebruik hiervoor het liefst voorgekookte maiskolf en breng ze op smaak met lekkere kruiden en een scheutje olie. Het snelst gaat dat roosteren overigens in de airfryer, maar de oven is natuurlijk ook prima. 10 minuutjes op ca. 180 graden (afhankelijk van oven/airfryer) en klaar! Een uitgebreider recept staat op The Amazing Kitchen.

Een maaltijd uit een pannetje, daar kan ik zó van genieten! Dat hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Ook als je eens geen zin hebt in uitgebreid koken, kun je toch heel lekker eten. Zo ook met deze couscous met falafel, paprikasaus en dürüm.

Recept Couscous met falafel, paprikasaus en dürüm

Hoofdgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
15 min.
Bereiden:
20 min.
Totale tijd:
35 min.

INGREDIËNTEN

Voor de paprikasaus

 • 1 rode en 1 groene paprika
 • ½ ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 tl za’atar
 • 1 blik tomaten(stukjes)
 • ca. 150 g falafel
 • (olijf)olie

Voor de couscous

 • 200 g couscous
 • ½ groentebouillonblok
 • peper en zout
 • 2 el granaatappelpitten
 • Een handje verse kruiden (zoals munt, basilicum, peterselie)
 • ca. 6 cherrytomaatjes

Voor erbij:

Dürüm of Libanees platbrood
Spitskoolsalade met honing-mosterd dressing
Geroosterde mais

BEREIDING

Voorbereiden
Maak de paprika schoon en snijd in niet te kleine blokjes. Snipper de ui en het teentje knoflook.

Schaaf spitskool zo fijn mogelijk en meng met 1 theelepel (of iets meer als je dat lekker vindt) honing-mosterd dressing. Zet apart.

Bereiden
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en smoor ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de paprikastukjes en za’atar toe en bak nog ongeveer 5 minuten. Dan kunnen de tomaten erbij. Breng op smaak met peper en zout en eventueel ½ bouillonblok.

Laat de paprikasaus ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. De paprika mag voor mij nog wat beet hebben, maar wil je ze liever echt zacht, laat ze dan wat langer sudderen.

Als de saus klaar is breng dan wat water aan de kook voor de couscous. Weeg de couscous af in een hittebestendige schaal (pannetje kan ook). Verkruimel het halve bouillonblok erboven en giet er dan kokend water op tot ongeveer 1 cm boven de couscous. Meer zeker niet! Dek af en laat 4 minuten staan.

Verhit intussen een scheut olie in een koekenpan en bak de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roer de couscous los en meng er de gehalveerde tomaatjes door. Proef en breng evt. nog op smaak met peper en zout.

Schep in een een kom of bord de couscous en garneer met kruiden en granaatappelpitten. Schep de paprikasaus er naast, zo ook de falafel en de spitskool. Snijd de maiskorrels van de kolf of geef de maiskolf er apart bij.

Leg de dürüm er bij en serveer meteen.

Pin deze foto van de couscous met falafal, paprika en dürüm op Pinterest!

Een maaltijd uit een pannetje, daar kan ik zó van genieten! Dat hoeft niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Ook als je eens geen zin hebt in uitgebreid koken, kun je toch heel lekker eten. Zo ook met deze couscous met falafel, paprikasaus en dürüm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s