Kookboek: Easy Vegan Feelgood – Living the Green Life

De veganistische keuken is toch weer nét iets anders dan vegetarisch koken en soms best wel een uitdaging. Daarom was ik ook heel benieuwd naar dit boek, waarvan ik een recensie-exemplaar kreeg toegestuurd.
Sanne van Rooij begon in 2016 met Living the Green Life en nu ligt hier alweer het derde kookboek: Easy Vegan Feelgood met lekkere en makkelijke recepten uit de Italiaanse keuken. Als ik het boek doorblader denk ik dat het niet moeilijk gaat zijn om minimaal 1x per week plantaardig te eten. 🙂 De foto’s in het boek zijn kleurrijk en maken dat je meteen aan de slag wilt om iets lekkers op tafel te zetten.

Kookboek Easy vegan feelgood

Het is niet meer zozeer de vraag hoe melk, boter en eieren te vervangen, want er zijn tegenwoordig zeker voldoende plantaardige alternatieven. Lastiger wordt het met het gekookte eitje bij het ontbijt of de boterham met kaas. Daar zul je iets anders voor moeten zoeken en dat is best even wennen. Maar met de recepten in dit boek (zoals de foto hieronder) gaat dit zeker lukken!

Kookboek Easy vegan feelgood
Kookboek Easy vegan feelgood

De recepten in het boek zijn gebaseerd op de Italiaanse keuken én op Sannes Big 5: Fit leven Beauty, Family & Friends, Self love en Easy living. De logo’s vind je terug bij de recepten zodat je makkelijk een fitte dag kunt samenstellen. Vind je dat lastig, achter in het boek staan voorbeelden van een dagmenu volgens de Big 5 thema’s.

Vervolgens volgen de verschillende recepten, onderverdeeld in de hoofdstukken ontbijt, lunch, antipasti, diner, dessert, treats en drinks. Er is voor elk moment van de dag wel iets lekkers te vinden.

Kookboek Easy vegan feelgood

“Veganisme wordt meer en meer geaccepteerd, breder en toegankelijker. Een laat dat nu net aansluiten bij mijn missie: iedereen minimaal één keer per week vegan. ” Sanne

Met de recepten in dit boek zul je er geen probleem mee hebben om minimaal één keer per week plantaardig te eten. Ga je vaker kiezen voor veganistische recepten, of misschien wel dagelijks, dan is het wel belangrijk om in de gaten te houden dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

Binnenkort ga ik aan de slag, ik heb al een lijstje gemaakt met mijn favorieten uit het boek. Recept volgt, keep you posted 😉

Titel: Easy Vegan Feelgood
Auteur: Living the Green Life
ISBN: 9789021572543
Prijs: € 21,99
Kosmos Uitgevers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s