Makkelijke plaattaart met bimi, champignons en geitenkaas

Nog niet eerder maakte ik een gerecht met bimi. Ben ik de laatste van kookminnend Nederland? Geen idee eigenlijk, maar het werd tijd om daar eens verandering in te brengen. Op zoek naar een feestelijk gerechtje, besloot ik er een plaattaart mee te maken. Makkelijk en het ziet er toch super uit!

Groenten garen over het algemeen niet voldoende als je ze gebruikt op een plaattaart. Je zult ze echt even moeten voorgaren. Dit doe je in een bodempje kokend water (met zout) of in de stoomoven.

Op zoek naar een feestelijk gerecht met bimi, besloot ik er een plaattaart mee te maken. Makkelijk en het ziet er toch super uit!
Op zoek naar een feestelijk gerecht met bimi, besloot ik er een plaattaart mee te maken. Makkelijk en het ziet er toch super uit!

Wat vinden we ervan

Door de bimi kort te stomen behoud deze zijn smaak. De combinatie met de geitenkaas vonden we al lekker, maar nog beter wordt het als je er een sliertje honing-mosterd dressing overheen druppelt.

Oh, en ben je meer een fan van gebakken geitenkaas? Ook dat kan, dan verdeel je de rest van de geitenkaas over de plaattaart voordat deze de oven in gaat.


Recept Plaattaart met bimi, champignons en geitenkaas

Lunchgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
25 min.
Bereiden:
15 min.
Totale tijd:
40 min.

INGREDIËNTEN

  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 200 g bimi
  • 50 g (kastanje) champignons
  • 100 g verse geitenkaas (evt. met honing)
  • 1 ei (S of M)
  • peper en zout
  • pijnboompitjes

Eventueel extra:

  • honing mosterd dressing

Ook nodig

  • bakplaat
  • bakpapier

BEREIDING

Laat het bladerdeeg in de koelkast ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 oC onder- en bovenwarmte.

Was de bimi en halveer ze in de lengte. Stoom de bimi beetgaar of blancheer in een bodempje water met zout. Dat laatste gaat het makkelijkst in een grote hapjespan of koekenpan, dan kun je ze mooi naast elkaar leggen. Laat goed uitlekken en leg dan op een schone theedoek. Als de bimi te nat is, dan trekt het vocht in het bladerdeeg.

Leg op het bakpapier de bladerdeeg plakjes in een vierkant, twee lagen dik. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Breng op smaak met wat peper en zout.

Roer de helft van de geitenkaas los met het ei en bestrijk hiermee de bodem van de plaattaart.

Verdeel de bimi over de plaattaart met de roosjes naar de rand (zie foto) en de in plakjes gesneden champignons.

Schuif de bakplaat onder het midden in de oven en bak gedurende ongeveer 15 minuten.

Breek de resterende geitenkaas in stukjes en verdeel over de plaattaart. Bestrooi met de pijnboompitjes. Je kunt de geitenkaas ook mee bakken in de oven als je dat lekkerder vindt.
Druppel een sliertje honing-mosterd dressing over de groenten en serveer meteen.

TIP: wil je het voorbereidend werk al iets eerder doen? Dat kan met een plaattaart moeilijk, omdat groenten redelijk wat vocht bevatten. Hierdoor zal de bodem na het bakken al vrij snel zacht worden. Wat je wel kunt doen is de bimi al stomen of blancheren.

Pin de foto voor het recept van deze makkelijke plaattaart met bimi.

Op zoek naar een feestelijk gerecht met bimi, besloot ik er een plaattaart mee te maken. Makkelijk en het ziet er toch super uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s