Crostini met peer en gorgonzola

Crostini is geroosterd brood dat meestal van stokbrood wordt gemaakt en belegd met wat jij lekker vindt. Deze crostini met peer en gorgonzola is ook zo’n gouden combinatie. De crostini maak je trouwens heel gemakkelijk ook van Turks brood. Dat gaat prima! Rooster zeker ook een handje noten en druppel er een sliert ahornsiroop over. Succes verzekerd!

Deze crostini met peer en gorgonzola is een gouden combinatie. De crostini maak je trouwens heel gemakkelijk ook van Turks brood. Rooster zeker ook een handje noten en druppel er een sliert ahornsiroop over. Succes verzekerd!


Wat vinden we ervan

Het is wel heel gemakkelijk te maken en kan eigenlijk niet mislukken. Ook als je geen ster bent in de keuken lukt het je zeker ;-). De combinatie van zoete peer en zoute gorgonzola is natuurlijk niet nieuw. De noten en het zoete van de ahornsiroop maken het compleet.

Tip: ben je geen fan van gorgonzola? Vervang deze dan eens door bijvoorbeeld Serranoham… ook lekker met peer!

Omdat je het brood prima enkele dagen van te voren al kunt roosteren is dit een heerlijk voorgerechtje voor het kerstdiner of bij de borrelplank.


Recept Crostini met peer en gorgonzola

Starter/Borrelplank
voor 6 stuks
Voorbereiden:
10 min.
Bereiden:
20 min.
Totale tijd:
30 min.

INGREDIËNTEN

  • ½ Turks brood
  • 1 niet te rijpe zoete peer (bijv. Rode doyenné)
  • ca. 100 g milde gorgonzola
  • handje ongezouten noten, bijv. amandelen, walnoten of hazelnoten
  • ahornsiroop
  • enkele takjes jonge tijm

En verder heb je nodig

  • bakplaat 
  • bakpapier
  • mandoline

BEREIDING

Verwarm de grill van de oven op 220oC.

Heb je ongebrande noten, rooster deze dan als eerste. Laat even afkoelen en hak grof. Heb je nog plek op het bakblik dan kan het ook meteen met het roosteren van het brood.

Snijd het Turks brood in dunne plakken van ongeveer ½-1 cm dik. Rooster het brood tot het lichtbruin is. Keer het halverwege om. Je kunt dit ook prima enkele dagen vantevoren doen. Bewaar het toast na afkoelen dan in een goed gesloten doos of zak.

Verdeel de crostini over een bakplaat met anti-aanbaklaag of leg er een vel bakpapier onder. Besmeer de toast met een laagje gorgonzola.
Was de peer en droog af, snijd hem dan op de mandoline in plakken van ongeveer ½ cm dik. Beleg elk stuk toast met 2 halve plakjes peer.
Brokkel (of snijd kleine blokjes) de gorgonzola boven de peer.

Schuif de bakplaat hoog in de oven en laat de kaas smelten en de toast donker kleuren. Dit duurt ca. 5 minuten, maar controleer regelmatig zodat het niet verbrandt.

Haal de crostini uit de oven. Schenk over elk een sliertje ahornsiroop. Strooi er de grof gehakte noten over en garneer met de tijm.


Pin de foto van deze overheerlijke crostini met peer en gorgonzola.

Deze crostini met peer en gorgonzola is een gouden combinatie. De crostini maak je trouwens heel gemakkelijk ook van Turks brood. Rooster zeker ook een handje noten en druppel er een sliert ahornsiroop over. Succes verzekerd!

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s