Gevulde pastaschelpen met spinazie en pesto

Gevulde pastaschelpen met spinazie stonden al heel lang op mijn nog to cook lijstje. Hoe blij was ik dat ik in het boek Easy Vegan Feelgood (kijk hier voor de recensie) een recept aantrof in een vegan versie. Want ik moet je nog even vertellen dat ik spinazie, knoflook, citroen en ricotta een van de lekkerste smaakcombinaties vind. Alleen verdraag ik het niet, zeker niet in grote hoeveelheden. Vandaar dus helemaal happy met deze vegan versie én met het feit dat ik dit recept voor gevulde pastaschelpen met spinazie en pesto met jullie mag delen.

Gevulde grote pastaschelpen met spinazie en pesto. Een heerlijke vegan variant waarin je de kaas niet mist. Maak zeker ook een extra portie pesto, lekker bij alles!

Wat vinden we ervan

Het smaakte heerlijk, ik miste de kaas helemaal niet. De combinatie van spinazie met kikkererwten was goed, de pesto smaakte er superlekker bij. Het recept geeft 200 gram spinazie aan en dat is natuurlijk prima, maar ik gebruik altijd 200 gram per persoon in een maaltijd, dus dat heb ik nu ook gedaan. Voel je vrij om de hoeveelheden aan te passen.

Gevulde grote pastaschelpen met spinazie en pesto. Een heerlijke vegan variant waarin je de kaas niet mist. Maak zeker ook een extra portie pesto, lekker bij alles!

De vegan kaassaus was behoorlijk zout, maar dat kan een kwestie van wennen zijn of ik heb toch ergens iets niet goed gedaan ‘;-). Volgende keer probeer ik iets minder zout aan de kaassaus toe te voegen. Ja, die volgende keer komt er zeker wel!

Tip: maak wat extra pesto. Deze kun je namelijk ook heerlijk op brood, tomaten, soep of geroosterde groenten uit de oven serveren. Yummie en multi-inzetbaar 🙂


Recept Gevulde pastaschelpen met spinazie en pesto

Hoofdgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
25 min.
Bereiden:
10 min.
Totale tijd:
35 min.

INGREDIËNTEN

Voor de pasta

 • 200 grote pastaschelpen
 • 1 el olijfolie
 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • 400 g verse spinazie
 • 100 g kikkererwten
 • Peper en zout

Voor de pesto

 • 1 teentje knoflook
 • 100 g amandelen met vlies
 • 50 g verse basilicum
 • 100 ml goede olijfolie
 • Peper en zout

Voor de kaassaus

 • 150 g haverroom (of sojaroom)
 • 20 g edelgistvlokken
 • 1 tl zeezout
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 2 tl maizena

OOK NODIG

 • keukenmachine of het messenbakje van de staafmixer
 • ovenschaal

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180o C.

Breng ruim water aan de kook voor de pasta, voeg zout toe en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bereid de pesto. Pel de knoflook en doe dit met de amandelen en de basilicum in de keukenmachine of het messenbakje van de staafmixer en maal fijn. Voeg de olijfolie in een straaltje toe terwijl je telkens even kort laat draaien tot alles goed gemengd is en je een smeuïge pesto hebt (misschien heb je niet alle olie nodig). Breng op smaak met peper en zout.

Verhit voor de spinazievulling een scheut olijfolie in een hapjespan of wok op niet te hoog vuur. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit in ca. 5 minuten of tot de uien glazig zijn. Voeg dan de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken in een zeef. Zet apart.

Giet de pasta af en laat uitlekken.

Bereid terwijl de uitjes staan te fruiten ook de vegan kaassaus. Breng de room met de edelgistvlokken de knoflookpoeder, het zout (begin eventueel met de helft van het zout en voeg als dat nodig is de rest toe) en 1 tl maizena aan de kook. Laat 1 minuutje koken zodat de saus kan indikken. Blijft de saus te dun, meng dan de 2e tl maizena met een beetje water en voeg deze ook toe. Laat al roerend indikken.Schep de pastaschelpen in een ruime ovenschaal en vul met het spinaziemengsel, de kikkererwten en de pesto. Verdeel de vegan kaassaus er over en zet de ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Pin de foto voor deze vegan gevulde pastaschelpen met spinazie en pesto.

Gevulde grote pastaschelpen met spinazie en pesto. Een heerlijke vegan variant waarin je de kaas niet mist. Maak zeker ook een extra portie pesto, lekker bij alles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s