Chocoladetaartjes met gember-honing

Ben je fan van kleine taartjes en houd je van chocolade? Probeer dan eens deze taartjes chocoladetaartjes met gember-honing! Ze zijn heerlijk want de gember-honing geeft de chocoladeganache nét dat beetje extra. Als je het lekker vind kun je ook nog een scheutje likeur toevoegen.

Ben je fan van kleine taartjes en houd je van chocolade? Probeer dan eens deze chocoladetaartjes! Ze zijn heerlijk want de gember-honing geeft de chocoladeganache nét dat beetje extra.

De gember-honing die ik heb gekregen gebruikte ik al in hartige gerechten. Nu dus ook in een taartje. Normaal ben ik niet zo’n fan van honing, maar de combinatie met de gember zorgt voor een iets andere smaak. Nu is het niet zo dat de chocoladeganache naar gember smaakt, zo sterk is de smaak niet hoor. Het geeft de chocola, zoals ik hierboven al zeg, nét dat beetje extra.


Recept Chocoladetaartjes met gember-honing

Gebak
voor 6 stuks
Voorbereiden:
10 min.
+ 1 uur wachten
Bereiden:
30 min.
Totale tijd:
40 min.
+ 1 uur wachten

Ingrediënten

Voor het taartdeeg:

  • 120 g bloem
  • 50 g poedersuiker
  • 20 g amandelmeel
  • 75 g ongezouten boter
  • mespunt zout
  • 1 losgeklopt ei

Voor de honing-gember chocolade ganache:

  • 120 g pure chocolade van een goede kwaliteit
  • 100 g slagroom
  • 30 g gemberhoning (bijv. van Melvita)
  • evt. 1 el likeur (bijv. karamellikeur)

Voor de garnering:

  • gehakte noten of stukjes gekonfijte gember

En verder

  • 6 bakringen of vormen van 6 cm doorsnede
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiding

Voor de taartjes
Deze worden zonder vulling gebakken. Dit kan ook best al een dag of wat eerder, zolang je ze maar goed afgesloten bewaart.
Meng de bloem met het amandelmeel en het zout. Voeg de boter in kleine stukjes toe en 1 kleine eetlepel van het losgeklopte ei. Kneed van alles snel een stevig deeg (dit kan in de keukenmachine maar ook met de hand). Verpak het in plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 170oC (150oC hetelucht).

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ca. 3 mm. Steek uit het deeg ringen van ongeveer 9 cm en bekleed de bakringen ermee. Snijd het deeg langs de bovenkant van de vormpjes glad.
Bekleed een bakplaat met een vel (siliconen) bakpapier en zet hierop de gevulde bakringen. Bak de taartjes in ca. 12 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taartjes op een rooster volledig afkoelen.

Voor de chocoladeganache
Hak de chocolade in kleine stukjes. Breng een laagje water in een steelpannetje aan de kook. Hang een vuurvaste kom in de pan, deze mag het kokende water niet raken. Hierin smelt je de chocolade (dat heet au bain-marie).
Verhit in een andere steelpan de slagroom met de honing en eventueel de likeur. Laat het mengsel niet koken! Meng dit met een spatel rustig door de gesmolten chocolade.
Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.

Het opmaken van de taartjes
Vul elk taartje tot de rand met de ganache. Garneer met wat gehakte noten of in stukjes gesneden gekonfijte gember.

De taartjes blijven in een afgesloten doos 1 of 2 dagen goed. Maar het lekkerst zijn ze natuurlijk op de dag zelf.

TIP Heb je geen losse bakringen, dan kun je ook een muffinvorm gebruiken.

Bewaar deze foto voor het recept van chocoladetaartjes met gember-honing op Pinterest.

Ben je fan van kleine taartjes en houd je van chocolade? Probeer dan eens deze chocoladetaartjes! Ze zijn heerlijk want de gember-honing geeft de chocoladeganache nét dat beetje extra.

Auteur: Anja

Hallo, leuk dat je er bent! Om met al mijn bewaarde recepten eindelijk eens wat te gaan doen ben ik dit blog begonnen. Een van mijn favoriete bezigheden is bakken; van brood, gebak tot hartige baksels, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook probeer ik zo veel mogelijk met de seizoenen mee te koken en pakjes en zakjes te mijden. Mijn inspiratie haal ik uit bewaarde (familie)recepten maar ook uit kookboeken en van internet. Veel leesplezier! Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s