Oventortilla met aardappel en spinazie

Het is weer tijd voor de foodblogswap. Ik doe er al een tijdje aan mee, gewoon omdat het zo leuk is om op andere blogs inspiratie op te doen. Deze maand werd ik gekoppeld aan Foodquotes, het blog van Simone. Woohoo!! Eindelijk! Ik ben namelijk haar grootste fan. Hoe dat zo komt? Simone is mijn oudste dochter en ik ben zo supertrots op haar. Ze heeft haar eigen zaak opgezet en doet het ontzettend goed (neem zeker eens een kijkje op haar blog). Uit alle recepten die er staan koos ik voor de Aardappeltortilla uit de oven een tapasgerechtje dat superlekker is. Om er mijn eigen draai aan te geven, voegde ik er spinazie en zwarte knoflook aan toe. Hiermee is het eerder een volledige maaltijd voor twee personen of een lunchgerecht voor vier.

Een oventortilla met aardappel en spinazie is een heerlijk en vooral makkelijk gerecht. Ideaal voor een informeel etentje met familie of vrienden. Een frisse groene salade erbij en je bent klaar. 
#recept #oventortilla #spinazie
Een oventortilla met aardappel en spinazie is een heerlijk en vooral makkelijk gerecht. Ideaal voor een informeel etentje met familie of vrienden. Een frisse groene salade erbij en je bent klaar. 
#recept #oventortilla #spinazie

Wat vinden we ervan

Het smaakte zoals gedacht heerlijk en was ook zeker genoeg. Deze oventortilla met aardappel en spinazie is ook vooral een makkelijk gerecht dat het prima doet als feestelijke lunch. Ideaal ook voor een informeel etentje met familie of vrienden. De voorbereiding is zo gedaan (kook dan zeker de aardappelen alvast een dag van tevoren. Als de tortilla in de oven staat heb je tijd genoeg voor het maken van een frisse groene salade en je bent klaar.


Recept Oventortilla met aardappel en spinazie

Hoofd- of lunchgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
25 min.
Bereiden:
30-40min.
Totale tijd:
55-65 min.

Ingrediënten

  • 400 g middelgrote aardappelen, licht kruimig
  • 4 lente-uitjes
  • 2 teentjes zwarte knoflook
  • 300 g spinazie
  • 75 g crème fraîche of zure room
  • 3 eieren
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • evt. citroenrasp en sap

En verder

  • Ovenschotel
  • Evt. bakpapier of aluminiumfolie

Bereiding

Voorbreiden
Verwarm de oven voor op 190oC (170 oC hetelucht).

Je kunt de aardappeltortilla serveren in de ovenschaal. Wil je hem graag snijden, bekleed de bakvorm dan met aluminiumfolie of bakpapier en vet het in.

Schil de aardappelen en kook ze net aan gaar. Je kunt dit ook de avond tevoren al doen. Laat afkoelen en snijd in plakjes.

Snijd de lente-ui in plakjes en de knoflook zo klein mogelijk. Snijd de spinazie grof.

Bereiden
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spinazie met lente-ui en knoflook kort aan op matig vuur tot de spinazie begint te slinken. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Meng dan de aardappelen door het afgekoelde spinaziemengsel.

Klop de eieren los met de crème fraîche en de geraspte kaas. Voeg er een beetje peper en zout aan toe en als je dat lekker vindt wat citroenrasp en sap. Schenk het over het aardappel-spinaziemengsel en schep voorzichtig om. Schep in de ovenschaal en strijk de bovenkant glad.

Bak in het midden van de oven in ca. 30-40 minuten tot de schotel door en door warm is en het eimengsel gestold. Serveer je de tortilla in de ovenschaal? Zet dan eventueel nog even onder de grill zodat de bovenkant een mooi bruin korstje krijgt.

Laat 10-15 minuten rusten.

Om de tortilla in blokjes te kunnen snijden: leg een groot bord (of plank) op de schaal en keer de schotel. Verwijder het bakpapier of de aluminiumfolie. Snijd in blokjes en serveer op de plank als tapas.


TIP Als je dit gerecht voor meer personen wilt maken, dan is het mogelijk dat de oventijd wat langer wordt. Je hebt dan namelijk een grotere hoeveelheid. Houd daar in ieder geval rekening mee!


Pin deze foto voor het recept van Oventortilla met aardappel en spinazie.

Een oventortilla met aardappel en spinazie is een heerlijk en vooral makkelijk gerecht. Ideaal voor een informeel etentje met familie of vrienden. Een frisse groene salade erbij en je bent klaar. 
#recept #oventortilla #spinazie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s