Potatoskins met een vegetarische vulling

Typisch Amerikaans deze potatoskins. Vaak worden ze gevuld met bacon en kaas, maar ik wilde toch wel graag een vegetarische vulling. Daarom koos ik voor kikkererwten met daarbij worteltjes, een beetje zure room en salsa verde. Hoe vertaal je potatoskins eigenlijk? Het is eigenlijk een grote aardappelschil, maar eigenlijk klinkt dat niet zo geweldig. Dus houd ik het maar op potatoskins 😉

Deze potatoskins vul je met kikkererwten en groenten. Zure room en salsa verde maken het af. Bovendien makkelijk te maken.
#potatoskins #aardappelschelpen #recept #snack #vegetarisch
Deze potatoskins vul je met kikkererwten en groenten. Zure room en salsa verde maken het af. Bovendien makkelijk te maken.
#potatoskins #aardappelschelpen #recept #snack #vegetarisch

Wanneer eet je deze heerlijke hapjes? Gewoon als hapje ’s avonds, maar ook niet verkeerd voor tijdens een feestelijke brunch (Pasen) of high tea. Voor de vleeseters kun je de helft ook vullen met bacon en kaas.

Wat vinden we ervan

Heerlijk! De aardappel en kikkererwten zijn knapperig, de worteltjes zacht en zoet. Daarbij een beetje zuur van de room en ook de salsa verde smaakt er prima bij. Heb je geen worteltjes, dan kun je ze ook vervangen door andere groenten. De potatoskins zijn verrassend makkelijk te maken. Gebruik het aardappelkruim dat je over houdt voor puree of bind er een soepje mee.


Recept Potatoskins met een vegetarische vulling

Snack, hartig
voor 6 stuks
Voorbereiden:
10 min.
Bereiden:
20 min.
Totale tijd:
1,5 uur

INGREDIËNTEN

 • 3 niet te kleine, licht kruimige aardappelen
 • ½ blikje kikkererwten
 • 2-3 stuks bospeen
 • 1-2 el (plantaardige) zure room
 • ca. 1 el salsa verde, pesto of een andere saus naar keuze
 • 1 tl smokey BBQ (aardappel)kruiden
 • 1 el rijstolie

En verder

 • Bakkwastje
 • Keukenpapier
 • Bakplaat
 • Bakpapier

BEREIDING

Voorbereiding
Schrob de aardappelen schoon met water en halveer in de lengte. Schil de bospeen en kook ze met de aardappelen mee in water met zout. De aardappelen hebben ca. 15 minuten nodig, de wortelen waarschijnlijk iets korter. Controleer na 10 minuten de garing en vis de wortelen als ze goed zijn uit de pan.

Giet de aardappelen af in een vergiet en laat afkoelen tot handwarm. Schep dan met een lepel het kruim uit de aardappelen, houd een dikte van ca. ½ cm aan. Gebruik het aardappelkruim bij puree of in een soep als bindmiddel. Leg de aardappelschillen in een schaal en laat een nachtje onafgedekt in de koelkast staan zodat ze wat drogen. Of doe dit in de ochtend als je ze ’s avonds wil eten.

Bereiden
Verwarm de oven voor op 230oC (210oC hetelucht). Of gebruik de Airfryer, temperatuur 200 oC en bak alles in etappes.

Giet de kikkererwten af in een zeef, spoel even met water en laat dan uitlekken. Dep droog met keukenpapier. Meng in een kommetje de BBQ kruiden met 1 tl rijstolie, doe de kikkererwten erbij en schep goed om.

Kwast met de resterende olie de aardappelschillen aan buiten- en binnenkant in.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de aardappelschillen. Schep de kikkererwten uit het kommetje naast de aardappel. Snijd de wortels in de lengte door en dan in schuine plakjes. Bedruppel met een restje van de olie en leg ook op de bakplaat.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de aardappelschillen 10 minuten, draai ze na 5 minuten zodat de onderkant ook knapperig bakt. De kikkererwten en wortel zijn mogelijk iets eerder klaar. Laat het niet aanbranden. Eventueel kun je dit er eerder uit halen en de aardappelschillen dan nog even terugleggen.

Leg de aardappelschillen op een schaal en vul met de wortel, dan de knapperige kikkererwten en een dotje zure room en salsa. Strooi er evt. nog wat zoutflakes over. Serveer meteen.
Pin deze foto voor het recept van de Potatoskins met vegetarische vulling op Pinterest.

Deze potatoskins vul je met kikkererwten en groenten. Zure room en salsa verde maken het af. Bovendien makkelijk te maken.
#potatoskins #aardappelschelpen #recept #snack #vegetarisch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s