Appelgebakjes van bladerdeeg

Als het aan mij ligt, dan zou ik elke dag wel zo’n heerlijk appelgebakje van bladerdeeg lusten! Ze zijn makkelijk en snel te maken, je hebt maar weinig ingrediënten nodig en wie vindt dit nou niet lekker? Ik roep dit echt heel vaak, maar doe het niet ;-). Een uitzondering maak ik als we visite krijgen. Als geboren en getogen Limburgse hoort gebak erbij, al hoeft dat niet altijd uitgebreid. Iets simpels als een bladerdeeg gebakje is ook prima!
Deze appelgebakjes zien er extra feestelijk uit door de vorm. Deze appeltjes zijn geschild, want omdat ze maar kort in de oven staan, blijft de schil wat taai en dat eet niet zo makkelijk.

Bak als verrassing eens iets lekkers voor bij de koffie of thee. Deze appelgebakjes van bladerdeeg met een vulling van amandel en citroensuiker zijn makkelijk en snel gemaakt. De vorm maakt het extra feestelijk. 
#appelgebakje #bladerdeeg #recept #makkelijk
Bak als verrassing eens iets lekkers voor bij de koffie of thee. Deze appelgebakjes van bladerdeeg met een vulling van amandel en citroensuiker zijn makkelijk en snel gemaakt. De vorm maakt het extra feestelijk. 
#appelgebakje #bladerdeeg #recept #makkelijk

Je kunt overigens variëren zo veel je maar wilt. Vervang de appels door peren, pruimen, kersen, druiven of wat je maar lekker vindt. De verrassing van deze gebakjes zit ‘m in de vulling. Deze maak ik graag van citroen, amandelen en suiker. Voor het gemak koop ik in de supermarkt citroensuiker. Je vindt deze potjes in het schap met bakproducten. Zo heb je altijd citroensuiker op voorraad als je plotseling iets moet bakken.

Kijk hier eens voor nog meer inspiratie voor eenpersoons gebakjes.


Recept Appelgebakjes van bladerdeeg

Gebak
voor 4 personen
Voorbereiden:
20-30 min.
Bereiden:
15-20 min.
Totale tijd:
35-50 min.

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 kleine elstar appeltjes (buitenbeentjes)
  • 1 tl citroensuiker (uit een potje)
  • 1 handvol amandelen
  • mespunt kaneel
  • extra suiker

En verder

  • Bakplaat
  • Mandoline
  • Scherp mesje
  • Bakpapier

Bereiding

Laat het bladerdeeg in de koelkast ontdooien.

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van bladerdeeg.

Schil de appeltjes, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd de helften in dunne plakjes.

Hak de amandelen fijn met een mes, het hoeft niet helemaal poeder er mogen best wat grotere stukjes in. Doe in een kommetje en meng er de citroensuiker door en een mespunt kaneel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de plakjes bladerdeeg (verwijder het plastic).

Snijd evenwijdig aan de randen van het blader met een mesje een ruitmotief. Snijd tot in 2 tegenover liggende hoeken, laat de andere hoeken vrij. Zie schema hieronder.

Verdeel het amandel-citroenmengsel over het bladerdeeg en leg er dan een half appeltje op. Vouw de losgesneden hoeken over de appel naar de andere kant en druk voorzichtig aan. Maak de randen eventueel een beetje nat met water.

Strooi nog wat suiker en kaneel over de appel. Bak de gebakjes in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

VOOR DE AIRFRYER
Deze gebakjes kun je ook prima in de airfryer bakken. Afhankelijk van de grootte van je airfryer zullen er waarschijnlijk geen 4 tegelijk in passen. Al kun je de vorm van de gebakjes wel aanpassen natuurlijk. Door de kleine appeltjes is dit heel makkelijk.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden en bak de appelgebakjes op een velletje bakpapier of een siliconenmatje ca. 15 minuten. Controleer na 10 minuten even of het niet te hard gaat. Verlaag zo nodig de temperatuur met 10-20 graden.



Bewaar deze foto voor het recept van appelgebakjes van bladerdeeg op Pinterest.

Bak als verrassing eens iets lekkers voor bij de koffie of thee. Deze appelgebakjes van bladerdeeg met een vulling van amandel en citroensuiker zijn makkelijk en snel gemaakt. De vorm maakt het extra feestelijk. 
#appelgebakje #bladerdeeg #recept #makkelijk

3 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s