Lichte maaltijd: geroosterde paprika’s gevuld met rijst

Geroosterde halve paprika's gevuld met rijst. De rijst wordt even opgebakken met tomaat, lente-ui en erwtjes en dat geeft zo'n heerlijk lente-achtige twist aan dit gerechtje. Voor de liefhebber maak je er een stukje (vega) kip bij, maar ik koos voor falafel met een dipsaus van yoghurt en knoflook.

Tijd voor een lichte maaltijd: geroosterde paprikahelften gevuld met rijst. De rijst wordt even opgebakken met tomaat, lente-ui en erwtjes en dat geeft zo’n heerlijk lente-achtige twist aan dit gerechtje. Voor de liefhebber maak je er een stukje (vega) kip bij, maar ik koos voor falafel met een dipsaus van yoghurt en knoflook.

Geroosterde halve paprika's gevuld met rijst. De rijst wordt even opgebakken met tomaat, lente-ui en erwtjes en dat geeft zo'n heerlijk lente-achtige twist aan dit gerechtje. Voor de liefhebber maak je er een stukje (vega) kip bij, maar ik koos voor falafel met een dipsaus van yoghurt en knoflook.

Wat vinden we ervan

Toen ik vertelde dat ik gevulde paprika ging maken, stond de man al in de startblokken om gehakt te gaan halen. Want dat is wat voor hem hoort in een gevulde paprika (zie hier het bijbehorende recept). Helaas voor hem, het werd ietsje anders. Gelukkig wel goedgekeurd en zelfs voor herhaling vatbaar.Recept Geroosterde paprika’s gevuld met rijst

Hoofdgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
15 min.
Bereiden:
30 min.
Totale tijd:
45 min.

Ingrediënten

  • 2 paprika’s
  • 160 g rijst
  • 2 lente-uitjes
  • 1 handje cherrytomaatjes
  • 1 kopje (diepvries) doperwten
  • ½ tl venkelzaad
  • Mespunt pimentpoeder
  • Peper en zout
  • Evt. vers citroensap
  • Olie om in te bakken

BEREIDING

Spoel de rijst onder stromend water tot het water helder blijft. Breng water aan de kook met zout en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, roer los en laat afkoelen op een bord.

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Kwast rondom in met olie en bak in de airfryer op 155oC of in de oven op 175oC gedurende ca. 12 minuten tot ze gaar zijn. Ze mogen nog wel een beetje beet hebben, dat is lekkerder.

Snijd de lente-uitjes schuin in ringen, de cherrytomaatjes in vieren en laat de erwten ontdooien.

Verhit in een pan met anti-aanbaklaag een scheut olie. Voeg eerst de erwtjes toe zodat ze helemaal ontdooien. Vervolgens het venkelzaad en de piment erbij en even laten meebakken. Dan de rijst, tomaatjes en lente-ui al roerbakkend verwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een kneepje citroensap toe.

Leg de halve paprika’s op een bord en vul met de rijst. Lekker met falafel en een dipsaus.Pin deze foto van de geroosterde paprika’s gevuld met rijst

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Geroosterde halve paprika's gevuld met rijst. De rijst wordt even opgebakken met tomaat, lente-ui en erwtjes en dat geeft zo'n heerlijk lente-achtige twist aan dit gerechtje. Voor de liefhebber maak je er een stukje (vega) kip bij, maar ik koos voor falafel met een dipsaus van yoghurt en knoflook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s