Een van mijn favorieten als het weer lekker weer begint te worden is wel de couscous salade. Snel klaar en lekker makkelijk, maar bomvol smaak. Meestal met tomaatjes, olijven en feta. Verse tuinkruiden met een zacht blad zijn hier echt een must! Gebruik je favoriete smaak, of wat je net in huis hebt ;-). Een combinatie van meerdere kruiden kan natuurlijk ook.


Wat vinden we ervan
Ik kan echt genieten van een couscoussalade. Zeker bij een stoofpotje uit de tahine of gegrilde groenten van de bakplaat. Mocht je nu geen fan van feta zijn, vervang deze dan door bijvoorbeeld geitenkaas of laat gewoon weg. Voeg dan extra veel kruiden toe!
In mijn tuin heb ik veel verschillende kruiden en zo ook citroenmelisse, munt en pepermunt, die nu weer beginnen te groeien. Gebruik in een salade liever geen tijm of rozemarijn want deze kruiden zijn lekkerder als je ze mee laat stoven of bakken.
Recept Snelle couscous salade met feta en verse kruiden
Bijgerecht voor 2 personen | ||
Voorbereiden: 5 min. | Bereiden: 10-15 min. | Totale tijd: 15-20 min. |
INGREDIËNTEN
- 165 g couscous
- Handje cherrytomaten
- ½ blok feta
- 1 lente-ui
- ½ el kappertjes
- 1 (bio) citroen voor sap en rasp
- Olijfolie
- Verse kruiden naar smaak, bijv. munt, basilicum, citroenmelisse
BEREIDING
Doe de couscous met zout naar smaak in een vuurvaste kom en giet er kokend water op tot het ongeveer ½ cm boven de couscous staat. Roer even om, sluit af met een deksel en laat ca. 4 minuten wellen.
Roer de couscous los met een scheutje olijfolie en schep in een schaal of kom. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Rasp wat citroenschil boven de couscous en knijp er wat sap boven uit. Meng goed. Proef op smaak en voeg eventueel nog een beetje zout en peper toe.
Snijd intussen de cherrytomaten in vieren, verkruimel de feta. Snijd de lente-ui schuin in ringetjes. Pluk de kruiden van de steeltjes.
Garneer de couscous met dit alles.
Bewaar deze foto voor het recept van de snelle couscoussalade op Pinterest.

One thought