Pasta carbonara met witte asperges

Als we eenmaal de asperges op klassieke wijze hebben gegeten (met gekookt ei of zalm en een botersausje), wordt het tijd voor een variatie. Ik kies voor pasta asperges en pancetta, dus eigenlijk een pasta carbonara. De smaakcombinatie is heerlijk. Het zoetige van de asperges met het zoute van de pancetta. Bovendien eenvoudig te bereiden. Wil je liever geen vlees gebruiken, dan kun je de pancetta ook vervangen door garnaaltjes of gerookte zalm.

Pasta carbonara met witte asperges zou wat mij betreft ook een klassieker mogen worden. Het zoete van de asperges combineert goed met het zoute van de pancetta. Heerlijk!
#recept #pasta #asperges
Pasta carbonara met witte asperges zou wat mij betreft ook een klassieker mogen worden. Het zoete van de asperges combineert goed met het zoute van de pancetta. Heerlijk!
#recept #pasta #asperges

De asperges stoom ik gaar in de stoomoven, maar koken is natuurlijk prima. Houdt ze warm in het vocht/in de oven tot je ze aan de pasta kunt toevoegen. Kook je ze in water, bewaar dan zeker het kookvocht met de schillen om soep (hier is het recept) van te maken.


Recept Pasta carbonara met witte asperges

Hoofdgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
35 min.
Bereiden:
10 min.
Totale tijd:
45 min.

INGREDIËNTEN

  • 175 g pasta
  • 500 g witte asperges
  • 50 g pancetta of ontbijtspek
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 (S) eieren
  • 1 el droge witte wijn
  • 1 bol mozzarella
  • ½ el olijfolie
  • 10 g roomboter (ca. 1 el)
  • Handje peterselie (ca. 1-2 el)
  • Peper en zout

Bereiding

Maak de asperges schoon en kook of stoom ze gaar in ca. 30 minuten. Zie hier voor het basisrecept. (Bewaar het kookwater en de schillen voor soep.)

Breng water met voldoende zout aan de kook voor de pasta.

Laat de boter en olijfolie langzaam warm worden in een pan. Voeg hieraan het geplette teentje knoflook toe en de pancetta. Verhoog de temperatuur en bak de pancetta knapperig. Vis de pancetta uit het bakvet en voeg de wijn toe. Laat even bruisen en draai het vuur laag.

Snijd of scheur de mozzarella in stukjes. Scheur de pancetta in reepjes.

Klop de eieren los en laat ze door een zeef in een ruime kom lopen (ik vind het prettig om eventuele strengen uit het eiwit te zeven). Voeg peper en zout naar smaak toe en de helft van de peterselie. Klop nog eens goed los.

Giet de pasta af in een zeef, laat even goed uitlekken en voeg dan meteen toe aan de kom met het losgeklopte ei. Meng goed.

Voeg dan de pasta toe aan het bakvet in de pan samen met de in stukken gesneden asperges, het spek en de mozzarella. Verwarm nog even al omscheppend en strooi er de resterende peterselie over. Serveer meteen.

Bewaar deze foto van Pasta carbonara met witte asperges op Pinterest.

Pasta carbonara met witte asperges zou wat mij betreft ook een klassieker mogen worden. Het zoete van de asperges combineert goed met het zoute van de pancetta. Heerlijk!
#recept #pasta #asperges

Auteur: Anja

Hallo, leuk dat je er bent! Om met al mijn bewaarde recepten eindelijk eens wat te gaan doen ben ik dit blog begonnen. Een van mijn favoriete bezigheden is bakken; van brood, gebak tot hartige baksels, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook probeer ik zo veel mogelijk met de seizoenen mee te koken en pakjes en zakjes te mijden. Mijn inspiratie haal ik uit bewaarde (familie)recepten maar ook uit kookboeken en van internet. Veel leesplezier! Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s