Pangrattato

Pangrattato, is een krokantje van brood (liefst oud) met olie en kruiden. Je strooit het over de pasta of over groenten, waardoor je een extra smaak toevoegt aan het gerecht. Gebruik je het bij pasta, zorg er dan voor dat je ook een heel simpele variant maakt zoals bijvoorbeeld pasta alla carbonara.
Stel, je wilt een gerecht garneren met een laagje Parmezaanse kaas maar hebt niets meer in huis, vervang het dan eens door deze pangrattato, echt heel lekker!

Pangrattato, is een krokantje van brood (liefst oud) met olie en kruiden. Je strooit het over de pasta of over groenten, waardoor je een extra smaak toevoegt aan het gerecht. 
#recept #pangrattato #makkelijk

Recept Pangrattato

Bijgerecht
voor 2 porties
Bereiden:
15 min.
Totale tijd:
15 min.

INGREDIËNTEN

  • 75 g (oud) witbrood
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gedroogde tijm
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ook nodig

  • Koekenpan
  • Keukenpapier  

BEREIDING

Snijd de korsten van het brood. Snijd in blokjes en hak het brood dan fijn met een mes. Het mag nog wel een beetje grof zijn, dat maakt het alleen maar lekkerder. Hak het zeker niet zo fijn als paneermeel.

Meng met knoflookpoeder, tijm, peper en zout.

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag met een laagje olijfolie er in. Het broodkruim wordt in de olie gebakken. Denk hierbij aan frituren, het is dus niet voldoende om de pan in te vetten met olie.

Controleer of de olie heet is door er een kruimeltje brood in te leggen. Begint het te bakken, borrelen en bruisen, dan is de olie goed heet.

Strooi het broodkruim in één laag in de pan en bak tot het verkleurt. Dit gaat best snel, dus blijf er bij. Vis uit de olie met een zeef of lepel en leg op keukenpapier om een beetje te laten uitlekken. Gebruik je een kleine koekenpan, bak het broodkruim dan in porties. Voeg eventueel nog wat extra olie toe.

Lekker op pasta! Smaakt heerlijk ter vervanging van Parmezaanse kaas of  als garnering bij vegan gerechten.

Bewaar deze foto van de Pangrattato op Pinterest!

Pangrattato, is een krokantje van brood (liefst oud) met olie en kruiden. Je strooit het over de pasta of over groenten, waardoor je een extra smaak toevoegt aan het gerecht. 
#recept #pangrattato #makkelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s