Tomatensalade met feta en gegrilde asperges

Een verrassend lekkere tomatensalade met feta en gegrilde asperges. Waarom verrassend? Een tomaat is een tomaat is een tomaat… Nee dus! Ik gebruikte in deze salade verschillende tomatenrassen en proeven vooraf leerde dat ze ook elk een andere smaak hebben. Verrassend! De feta en zwarte olijven zorgen voor het zoute contrast, de basilicum voor de kruidige touch. De asperges passen er mooi bij, heb je die niet…zonder kan ook hoor 😉

Een lekkere tomatensalade met feta en gegrilde asperges! Proeven vooraf leerde dat de diverse tomaten elk een andere smaak hebben. Verrassend! Al met al een salade bomvol smaak.
#recept #salade #tomaten #asperges #gezond
Een lekkere tomatensalade met feta en gegrilde asperges! Proeven vooraf leerde dat de diverse tomaten elk een andere smaak hebben. Verrassend! Al met al een salade bomvol smaak.
#recept #salade #tomaten #asperges #gezond

Er bestaan zó ontzettend veel verschillende tomatenrassen, dat ik niet eens ga beginnen met een opsomming. Voor mijn salade gebruikte ik een vleestomaat, ik dacht coeur du boeuf of oxheart maar na even rondkijken op de website van Mooie moestuin ben ik daar toch aan gaan twijfelen. Daarnaast had ik bio cherrytomaatjes, gele trostomaatjes en kleine pruimtomaatjes. En allemaal smaken ze een beetje anders dan de andere.

Recept Tomatensalade met feta en gegrilde asperges

Salade
voor 2 personen
Voorbereiden:
5 min.
Bereiden:
20 min.
Totale tijd:
25 min.

Ingrediënten

 • 1 coeur du boeuf of vleestomaat
 • 5 gele cherry trostomaten
 • 5 rode cherry trostomaten
 • 5 rode pruim tomaatjes
 • ½ blok feta
 • 4 gekookte asperges
 • ½ rode ui
 • 1 el zwarte olijven
 • basilicumblaadjes
 • 2 el truffelmayonaise (ik gebruikte deze) of
  goede olijfolie
 • peper en zout
 • evt. eetbare bloemetjes

Bereiding

Was en droog de tomaten. Snijd de vleestomaat in dunne plakken en verdeel over een schaal. Halveer de overige tomaatjes. Snijd de ui in dunne ringen.

Verdeel de tomaatjes, ui, olijven en basilicumblaadjes over de schaal. Brokkel de feta erover.

Verwarm een grillpan. Halveer de asperges in de lengte, bestrijk met een beetje olie en grill ze tot ze wat warm zijn en mooie grillstrepen vertonen.
Verdeel over de salade.

Bestrooi de salade met peper en zout. Meng de truffelmayonaise met een halve lepel water om hem iets te verdunnen en verdeel over de salade.  

Serveer met vers gebakken brood en geniet.

TIP: varieer vooral in toegevoegde extra’s. Vervang de feta door mozzarella of geitenkaas. Voeg kappertjes toe, noten of een handvol verse (zachte) tuinkruiden of spruitgroenten.

Pin de foto van de Tomatensalade met feta en gegrilde asperges

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Een lekkere tomatensalade met feta en gegrilde asperges! Proeven vooraf leerde dat de diverse tomaten elk een andere smaak hebben. Verrassend!Al met al een salade bomvol smaak.
#recept #salade #tomaten #asperges #gezond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s