Courgette cannelloni met spinazie en champignons

Een heerlijke ovenschotel van courgette cannelloni met een romige vulling van ricotta met spinazie en champignons. Een cannelloni zonder pasta, de man gelooft niet dat hij daarmee zijn buik kan vullen en dat hij daar genoeg aan heeft. Tijd om hem van het tegendeel te overtuigen ;-).

Voor de cannelloni worden plakken van de courgette gesneden. Daarom is het handig om 2 courgettes te kopen van dezelfde grootte. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline, maar heb je die niet dan kun je ook een kaasschaaf gebruiken.

Courgette cannelloni met een romige vulling van ricotta, spinazie en champignons. Zo lekker en glutenvrij, je mist de pasta echt niet!
#recept #glutenvrij #cannelloni #vegetarisch
Courgette cannelloni met een romige vulling van ricotta, spinazie en champignons. Zo lekker en glutenvrij, je mist de pasta echt niet!
#recept #glutenvrij #cannelloni #vegetarisch
Courgette cannelloni met een romige vulling van ricotta, spinazie en champignons. Zo lekker en glutenvrij, je mist de pasta echt niet!
#recept #glutenvrij #cannelloni #vegetarisch

Recept Courgette cannelloni met spinazie en champignons

Hoofdgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
60 min.
Bereiden:
30 min.
Totale tijd:
1 uur + 30 min.

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 ui
  • 1/2 tl gedroogde tijm of enkele takjes verse
  • 250 g champignons
  • 300 g spinazie
  • 250 g ricotta (125 g voor de vulling, de andere helft voor de topping)
  • 1 ei
  • olie om in te bakken
  • peper en zout
  • 1 blik tomatenblokjes of tomatensaus
  • een handvol geraspte Parmezaanse kaas

En verder

  • een passende ovenschaal
  • een mandoline of kaasschaaf

Bereiding

Snipper knoflook en ui. Fruit een scheut olie in een hapjespan of grote koekenpan en smoor tot de ui zacht begint te worden.
Maak de champignons schoon, snijd in plakjes en deze in reepjes of blokjes. Voeg toe aan de ui en bak tot de champignons beginnen te kleuren.

Verwarm de oven voor op 200oC (180oC hetelucht).

Roer het ei los met de helft van de ricotta. Laat de champignons afkoelen tot ongeveer handwarm en meng dan door de ricotta. Zet apart.

Maak de spinazie schoon en snijd grofweg in stukken. Smoor in een scheutje olie tot de spinazie slinkt. Laat afkoelen tot handwarm, druk het vocht er zoveel mogelijk uit en meng dan met de champignons. Breng de vulling op smaak met peper en zout.

Giet de tomatensaus in de ovenschaal en kruid indien nodig met peper en zout.

Was de courgette, snijd kop en kont eraf en schaaf met een mandoline of kaasschaaf in 16-18 dunne plakken. Bewaar wat je overhoudt voor een ander gerecht. Leg de plakken uit op een plank en verdeel de vulling er in de lengte over. Rol de plakken nu een voor een op en plaats rechtop in de tomatensaus.

Schuif de schaal op een rooster in het midden van de oven en bak gedurende 25 minuten.

Meng de resterende ricotta met de geraspte Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout.

Haal de schaal uit de oven en stel de oven in op grillstand en ca. 225oC.

Verdeel het ricotta-kaasmengsel over de courgette cannelloni en zet terug in de oven tot de ricotta begint te kleuren.

Pin de foto van de Courgette canneloni met spinazie en champignons

Courgette cannelloni met een romige vulling van ricotta, spinazie en champignons. Zo lekker en glutenvrij, je mist de pasta echt niet!
#recept #glutenvrij #cannelloni #vegetarisch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s