Verwen jezelf met echt lekkere thee

Voor mijn dagelijkse kopje thee in de middag kies ik graag een thee met een lekkere smaak, bij voorkeur earl grey of citroen-gember. Regelmatig vervang ik ook ’s avonds de wijn door thee en dat bevalt me uitstekend! En wat denk je van thee bij je diner? Het is een trend die al een tijdje gaande is en dan niet alleen bij de kaasfondue of bij het Chinese restaurant. Een glas thee bij je diner kan echt heerlijk zijn en ik ga experimenteren met jasmijnthee en earl grey.

Voor mijn dagelijkse kopje thee in de middag kies ik graag een thee met een lekkere smaak. Regelmatig vervang ik ook 's avonds de wijn door thee en dat bevalt me uitstekend! En wat denk je van thee bij je diner?


Nu is thee er natuurlijk in alle soorten en kwaliteiten. Je hebt de keuze tussen voorverpakte thee in theezakjes of losse thee. Over het algemeen gebruikte ik de betere theesoorten maar wel in zakjes. Maar ik ergerde me steeds vaker aan het feit dat de zakjes plastic of ander kunststof bevatten.

Daarom wilde ik wel graag van Koffieloods de losse thee van La Via del Tè testen en kreeg ik 3 smaken toegestuurd waaronder earl grey, twee soorten groene jasmijn thee en meteen ook theeblikken om de thee in te bewaren. Bij het openen van het pakket kwamen me al de heerlijkste geuren tegemoet. Wat een verschil met thee uit de supermarkt (ook de betere), die vooral stoffig ruikt.

Voor mijn dagelijkse kopje thee in de middag kies ik graag een thee met een lekkere smaak. Regelmatig vervang ik ook 's avonds de wijn door thee en dat bevalt me uitstekend! En wat denk je van thee bij je diner?


Groene thee (zoals jasmijnthee) is een wat zachtere thee voor elk moment van de dag en die het ook heel goed doet bij lichte maaltijden met subtiele smaken. Daarbij denk ik aan bijvoorbeeld gerechten met vis of asperges.
Zwarte thee (zoals earl grey) heeft meer body en is meer een opkikker voor als je dat shotje theïne nodig hebt. Bovendien ook geschikt voor gerechten met een stevige smaak, zoals vlees of groenten.

De keuze voor een bepaalde thee is natuurlijk heel persoonlijk, de een houdt van thee met een bloemige smaak, de ander heeft het liefst een fruitsmaak. De keuze bij Koffieloods is echt gigantisch. Van witte, groene of zwarte thee, met smaakjes of juist niet. En afkomstig uit verschillende landen van India, China tot Zuid-Afrika.

Voor mijn dagelijkse kopje thee in de middag kies ik graag een thee met een lekkere smaak. Regelmatig vervang ik ook 's avonds de wijn door thee en dat bevalt me uitstekend! En wat denk je van thee bij je diner?
Foto door Quang Nguyen Vinh op Pexels.com

Het grote voordeel van losse thee is ook wel dat je afgepast thee kan zetten. Ik houd niet van sterke thee, dus kan ik iets minder thee gebruiken en wel langer laten trekken. Want door het laten trekken van thee ontwikkelt de smaak zich en komt volledig tot zijn recht. Je kunt gebruik maken van zakjes voor eenmalig gebruik, maar dan gooi je weer veel weg. Liever heb ik dan een theezeefje.

De smaaktest

Wat belangrijk is te weten: thee zet je van gekookt water dat een temperatuur heeft van 80-90oC. Het klinkt misschien onzinnig, maar het maakt echt veel verschil! Zet je één kopje, giet het kokende water dan in je kopje, wacht even een minuut en voeg dan de thee toe.
Je gebruikt afhankelijk van de soort thee 2,5-3 gram op ca. 200-250 ml water. Giet ook gerust nog een tweede keer water op de thee!

De Special Jasmine een Chinese groene thee met jasmijnbloemen is echt zó lekker, dit is mijn favoriet! Je proeft het verschil met een gewone thee, geurig en niet bitter. Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld kant-en-klaar soep uit een zakje en een zelf gemaakte soep.

Binnenkort gaan we testen welke thee bij welk diner past. Nu staat er een pot earl grey te trekken om zo meteen ijsthee van te maken. Ik heb er meteen wat kandijsuiker aan toegevoegd (niet te veel) om de thee iets zoeter te maken. Dan koelen en morgen van genieten met een schijfje citroen en een blaadje citroenmelisse!

Voor mijn dagelijkse kopje thee in de middag kies ik graag een thee met een lekkere smaak. Regelmatig vervang ik ook 's avonds de wijn door thee en dat bevalt me uitstekend! En wat denk je van thee bij je diner?


Om je losse thee te bewaren kies je het best voor een blik of pot die goed afsluit zodat smaak en geur behouden blijven.

Oh, en nog een tip: gooi de theeblaadjes niet weg maar geef ze aan je tuinplanten. Heb je een composthoop in je tuin dan weet je al dat thee (zonder zakjes) daar bij kan. Maar je kunt de theeblaadjes ook meteen in je tuin harken. Natuurlijke voedingsstoffen die de grond zuurder maken. Niet alle planten houden van zure grond overigens (anemonen) en andere weer wel (varens), dus zoek dat wel even op!

Voor mijn dagelijkse kopje thee in de middag kies ik graag een thee met een lekkere smaak. Regelmatig vervang ik ook 's avonds de wijn door thee en dat bevalt me uitstekend! En wat denk je van thee bij je diner?

Prijsindicatie:
Earl grey Imperial € 4,95 voor 75 gram
Special Jasmine € 3,75 voor 75 gram
Bancha Fiorito Jasmine € 4,95 voor 75 gram
Theeblikje (als op de foto) € 8,99 per stuk

Noot: deze producten ontving ik gratis in een samenwerking met Koffieloods. De tekst geeft uitsluitend mijn eigen mening weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s