Limabonen met tomaten en tijm

Na een tijdje word je al die vleesvervangers in de vorm van balletjes en stukjes – en weet ik niet wat nog meer – toch wel een beetje moe. Voor mij geldt dat in ieder geval wel en vandaar dat ik op zoek ging naar iets anders. Ik hield van een pasta een half blik limabonen over, daarmee maakte ik dit gerechtje. Het is niet spannend, maar deze limabonen met tomaten en tijm smaken super.

Een vega bijgerecht van limabonen met tomaten en tijm. Heel simpel maar daarom niet minder lekker. Klaar in 15 minuten!
#recept #vega #vegan #nederlands #limabonen
Een vega bijgerecht van limabonen met tomaten en tijm. Heel simpel maar daarom niet minder lekker. Klaar in 15 minuten!
#recept #vega #vegan #nederlands #limabonen

Hoeveel eiwitten heb je nodig?

Dierlijke eiwitten kun je prima vervangen door plantaardige. De vraag is dan natuurlijk: hoeveel heb je per dag eigenlijk nodig? Volgens het voedingscentrum heb je 0,8 gram per kilo lichaamsgewicht per dag nodig. Dat komt voor mij neer op zo’n 50 gram per dag. Dat betekent dat onderstaand recept niet voldoende eiwitten oplevert. Als ik het etiket van het blikje bonen lees, dan staat daar dat 200 gram 13,5 gram eiwitten bevat. en dat de inhoud voldoende één portie bevat.
Je zult dus nog andere eiwitrijke voeding moeten eten op een dag wil je voldoende eiwitten binnenkrijgen.


Recept Limabonen met tomaten en tijm

Bijgerecht
voor 2 personen
Voorbereiden:
5 min.
Bereiden:
10 min.
Totale tijd:
15 min.

Ingrediënten

  • 1 blik limabonen (250 g uitlekgewicht)
  • 12 cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm (of 1/2 tl gedroogde tijmblaadjes)
  • peper en zout
  • goede olijfolie

Bereiding

Giet de limabonen af in een zeef en spoel onder stromend koud water. Laat goed uitlekken.

Was, droog en halveer de cherrytomaten, plet het teentje knoflook.

Kies een niet te kleine pan met anti-aanbaklaag waarin de tomaten in één laag passen en je nog plek overhoudt voor de bonen. Giet een flinke eetlepel olie in de pan en leg hierin de tomaatjes met de snijkant naar boven, leg de knoflook en tijm erbij. Strooi een beetje zout en peper over de tomaten. Als het te hard gaat, krijg je een prutje en dat is niet te bedoeling.
Verhit op laag vuur en laat de tomaatjes ca. 10 minuten zachtjes smoren. Keer ze om.

Voeg nu de limabonen toe en laat deze mee verwarmen in ca. 5 minuten.

Pin deze foto van de limabonen met tomaten en tijm

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Een vega bijgerecht van limabonen met tomaten en tijm. Heel simpel maar daarom niet minder lekker. Klaar in 15 minuten!
#recept #vega #vegan #nederlands #limabonen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s