Eenpansgerecht: pasta met tomatensaus en groenten

Je leest het goed deze pasta wordt in één pan gekookt, tegelijk met de groenten en de tomatensaus. Hoe makkelijk wil je het hebben?! Dinner for one, betekent vaak een makkelijke maaltijd, voor mij althans. Het komt er eigenlijk op neer dat ik voor mij alleen geen uren in de keuken wil staan en bovendien wil ik ook zo weinig mogelijk afwas. Dus… eenpansgerecht 😉 Het resultaat van dit eenpansgerecht is een pasta met tomatensaus en groenten. Omdat de pasta in de saus gaart, wordt het extra aan vocht wat je wel moet toevoegen opgenomen door de pasta en hiermee wordt de saus ook meteen gebonden. Bovendien trekken de smaken van de bouillon in de pasta en dat zorgt voor een extra smaakboost.

Pasta als eenpansgerecht, dat kan dus gewoon! Je begint met groenten en de saus. Daaraan voeg je de pasta toe, even wachten en klaar. Binnen een half uur op tafel, heerlijk bij deze zomerse temperaturen. 

#recept #eenpansgerecht #pasta #makkelijk #snel #vegetarisch


Neem om te beginnen een pasta die niet lang hoeft te koken. Denk hierbij aan fusilli (6-8 minuten). In die tijd zijn ook de groenten gaar. Fluitje van een cent eigenlijk, want je zit na een half uurtje aan tafel! Win-win situatie zou ik zo zeggen.

En hoeveel pasta heb je nu nodig voor 1 portie? Volgens de verpakkingen moet je uitgaan van 75 gram ongekookte pasta per persoon. De pasta neemt veel vocht op, namelijk 2,5 keer, zodat je na het koken 185 gram pasta hebt. Nou, ik kan je vertellen, dat vind ik wel een beetje veel voor mij alleen. Ik laat de 75 gram pasta staan in het recept, maar pas het gerust aan als het teveel voor je is.

Recept Eenpansgerecht van pasta met tomatensaus en groenten

Hoofdgerecht
voor 1 persoon
Voorbereiden:
5 min.
Bereiden:
15 min.
Totale tijd:
30 min.

Ingrediënten

 • ¼ courgette
 • ¼ paprika
 • ¼ rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • olijfolie
 • 1 mespunt gerookt paprikapoeder
 • ½ tl gedroogde tijm of 2 takjes verse
 • 75 g pasta, bijv fusilli
 • ½ blik tomaten
 • 1 maggiblokje (of ½ bouillonblok)
 • ½ blik limabonen
 • 1 takje basilicum, de blaadjes

Voor de garnering

 • Citroen
 • Peper en zout
 • Handvol rucola
 • evt. Parmezaanse kaas

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheut olie in een hapjespan of wokpan en smoor hierin de ui met de knoflook voor een minuutje of 4.

Snijd intussen de courgette en paprika in niet al te kleine blokjes. Voeg toe aan de uien en laat even mee bakken. Voeg ook de gerookte paprikapoeder toe en de tijm.

Doe de tomaten er bij, het maggiblokje en ca. 100 ml water en zet het vuur wat hoger. Als het begint te koken kan de pasta er bij. Breng weer aan de kook, zet het vuur iets lager en laat ca. 4 minuten koken. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als de pasta helemaal droog dreigt te vallen. Aan het einde van de kooktijd is het water bijna helemaal opgenomen en dat is ook de bedoeling.

Pasta als eenpansgerecht, dat kan dus gewoon! Je begint met groenten en de saus. Daaraan voeg je de pasta toe, even wachten en klaar. Binnen een half uur op tafel, heerlijk bij deze zomerse temperaturen. 

#recept #eenpansgerecht #pasta #makkelijk #snel #vegetarisch


Spoel de limabonen in een zeef onder koud water en laat uitlekken.

Meng de rucola met een scheutje olijfolie, zout en wat citroenrasp.

Snijd of scheur de basilicumblaadjes grof.

Proef de pasta. Is deze bijna gaar dan kunnen de bonen er bij. Laat warm worden. Meng er tenslotte de basilicumblaadjes door. Proef de saus. Rasp er wat citroenschil over en knijp er wat sap boven uit. Peper en zout zal waarschijnlijk niet meer nodig zijn.

Schep de pasta in een diep bord, rasp er eventueel wat Parmezaanse kaas over en garneer met de aangemaakte rucola.

Enjoy!

TIP: Ben je geen fan van rucola, dan kun je er natuurlijk ook prima een groene salade bij maken.

Pin de foto van het Eenpansgerecht van pasta met tomatensaus en groenten

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Pasta als eenpansgerecht, dat kan dus gewoon! Je begint met groenten en de saus. Daaraan voeg je de pasta toe, even wachten en klaar. Binnen een half uur op tafel, heerlijk bij deze zomerse temperaturen. 

#recept #eenpansgerecht #pasta #makkelijk #snel #vegetarisch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s