Koekjes bakken: kletskoppen

Een van mijn favoriete koekjes zijn kletskoppen. Lekker knapperig, zoet (uiteraard) en met nootjes. Gelukkig zijn ze dun, al helpt dat niet echt, want eenmaal aangebroken is het pak zo leeg. 😉 Ze stonden al langer op mijn lijstje om toch eens zelf te bakken, maar zoals met zoveel het kwam er niet van… Tot de foodblogswap me koppelde aan Pienskeuken en ik op haar blog de gezonde versie van kletskoppen vond. Dat gaf me mooi de gelegenheid om mijn eigen kletskoppen eindelijk eens te bakken.

Snel even lekkere crunchy koekjes bakken? Dat kan! Deze kletskoppen zijn makkelijk en ook nog eens snel klaar. 

#recept #koekjes #kletskoppen #makkelijk
Snel even lekkere crunchy koekjes bakken? Dat kan! Deze kletskoppen zijn makkelijk en ook nog eens snel klaar. 

#recept #koekjes #kletskoppen #makkelijk

Voordat je begint

Het beslag voor kletskoppen is echt in een handomdraai gemaakt. De boter moet wel echt goed zacht zijn, haal deze liefst de avond van tevoren al uit de koelkast. Alleen dan kun je boter, suiker en melk goed mengen. Voor het bakken van brosse of krokante koekjes is Zeeuwse bloem het beste. Heb je dit niet in huis, gebruik dan patentbloem of witte tarwebloem.


Recept Kletskoppen

Zoet, koekjes
voor ca. 20 stuks
Voorbereiden:
5 min.
Bereiden:
20 min.
Totale tijd:
25 min.

Ingrediënten

  • 30 g boter (+ extra)
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 20 g melk
  • 30 g amandelen
  • mespuntje kaneel
  • snuf zout
  • 50 g bloem

En verder:

  • bakplaat
  • paletmes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220oC (200oC hetelucht).

Laat de boter zacht worden, is deze te koud dan kun je hem niet goed mengen met de melk en de suiker. Hak de amandelen fijn. Zeef de bloem.

Meng in een kom de boter met de basterdsuiker en de melk. Roer er dan amandelen, de kaneel, en het zout door. Voeg dan de gezeefde bloem toe en meng alles.

Vet een bakplaat lichtjes in met boter. Maak met een lepel kleine bolletjes, ter grootte van een knikker. Houd ruime afstand, want het deeg loopt erg uit. Afhankelijk van de grootte van de oven zul je de koekjes in twee porties moeten bakken.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 3-5 minuten goudbruin. Blijf er bij want dit gaat heel snel, ze zijn verbrand voordat je het in de gaten hebt.

Haal de bakplaat uit de oven en schep snel de koekjes met een paletmes van de plaat. Laat op het aanrecht afkoelen en uitharden. Bewaar de kletskoppen in een afgesloten koektrommel.

De bakplaat zal nog vet genoeg zijn om nu ook de 2e ronde te bakken.

Pin deze foto van de kletskoppen

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Snel even lekkere crunchy koekjes bakken? Dat kan! Deze kletskoppen zijn makkelijk en ook nog eens snel klaar. 

#recept #koekjes #kletskoppen #makkelijk

Auteur: Anja

Hallo, leuk dat je er bent! Om met al mijn bewaarde recepten eindelijk eens wat te gaan doen ben ik dit blog begonnen. Een van mijn favoriete bezigheden is bakken; van brood, gebak tot hartige baksels, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook probeer ik zo veel mogelijk met de seizoenen mee te koken en pakjes en zakjes te mijden. Mijn inspiratie haal ik uit bewaarde (familie)recepten maar ook uit kookboeken en van internet. Veel leesplezier! Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s