Eenpansgerecht: risotto met broccoli, tuinerwten en little gem

Risotto staat hier soms iedere week op tafel en dan weer weken niet. Hoe dat komt weet ik niet, want ik vind het echt heel lekker. Het heeft vaak te maken met een gebrek aan inspiratie ben ik bang, daar heb ik namelijk ook wel eens last van 😉
Vandaag heb ik voor jullie een eenpersoons-eenpansgerecht, daar hou ik ook van! Risotto maak ik vaak in de oven klaar, of gewoon in de pan, maar als eenpansgerecht geloof ik nog niet eerder. In deze versie maakte ik risotto met broccoli, tuinerwten en little gem. De broccoli lag als restje nog in de vriezer, net als de tuinerwten en was precies genoeg voor een eenpersoons portie.

Bij risotto denk je misschien niet meteen aan een eenpansgerecht, maar precies dat heb ik hier voor je! Risotto met groene groenten als broccoli, erwten en little gem.

#recept #risotto #eenpansgerecht
Bij risotto denk je misschien niet meteen aan een eenpansgerecht, maar precies dat heb ik hier voor je! Risotto met groene groenten als broccoli, erwten en little gem.

#recept #risotto #eenpansgerecht


De inspiratie kwam van Peggy van Peggy’s Pastime, voor de maandelijkse blogruil. Peggy is een Belgische dame die zichzelf koken heeft geleerd en met de jaren steeds beter is geworden. Ze verlaat gebaande paden en probeert nieuwe dingen. Haar blog ziet er uit als een mooi fotoalbum met prachtige foto’s. Volgens mij is ze overigens lichtelijk verslaafd aan panacotta, dus hou je daar van, neem ook dan zeker een kijkje op haar blog. Ik koos voor de Parmezaanrijst met tuinbonen, erwtjes en little gem. Met de man van huis wilde ik een eenpersoonsmaaltijd maken die niet te veel werk was. Tuinbonen had ik niet, maar heb ik dus vervangen door de broccoli. Bovendien leek het me wel leuk om er een eenpansgerecht (want makkelijk en weinig afwas) van te maken, vandaar de risotto.

Recept Risotto met broccoli, tuinerwten en little gem

Hoofdgerecht
voor 1 persoon
Voorbereiden:
10 min.
Bereiden:
20 min.
Totale tijd:
30 min.

Ingrediënten

 • 75 g risottorijst
 • 20 g roomboter of olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 2 takjes tijm
 • evt. 2 el witte wijn
 • 200-250 g groentebouillon (mag van een blokje)
 • 1 flinke of 2 dunne lente-ui
 • 100 g (diepvries) broccoli
 • 100 g (diepvries) tuinerwten
 • 1 kropje little gem
 • ca. 25 g geraspte Parmezaanse kaas (of een vegan vervanger)

En verder:

 • Hapjespan of grote koekenpan met deksel

Bereiding

Spoel de risottorijst onder stromend water tot het water helder blijft. Laat goed uitlekken.
Verwarm de bouillon. Laat broccoli en doperwten ontdooien. Snijd de broccoli eventueel in kleinere stukken.

Smelt de roomboter in de pan. Hak de knoflook fijn. Snijd de lente-ui in ringetjes, houd het groen apart en voeg het wit toe aan de boter samen met de knoflook en tijm en laat een minuutje of 3 zachtjes smoren.

Zet het temperatuur onder de pan hoger en voeg de rijst toe. Laat even bakken tot deze begint te glanzen. Blus eventueel af met een scheutje witte wijn. Voeg de hete bouillon toe en breng langzaam aan de kook. Verlaag de temperatuur zodat de rijst zachtjes blijft koken. Dek af met het deksel.

Voeg na ca. 5 minuten de broccoliroosjes toe en na nog eens een minuut of 3 de doperwten. Zorg ervoor dat de rijst zachtjes blijft koken. Voeg indien nodig nog een beetje heet water toe. Bij mij was 250 ml bouillon precies voldoende.

Snijd de little gem in de lengte in vieren en spoel schoon onder de kraan. Laat even uitlekken op een handdoek.

Proef na 15 minuten kooktijd of de rijst al dente is en roer dan de Parmezaanse kaas er door. Strooi het groen van de lente-ui over de rijst. Leg nu ook de sla op de rijst en dek de pan weer af met het deksel. Laat nog enkele minuten staat tot de sla lauwwarm is en iets zacht geworden.

Serveer meteen.

Pin de foto van de Risotto met broccoli, tuinerwten en little gem

Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Bij risotto denk je misschien niet meteen aan een eenpansgerecht, maar precies dat heb ik hier voor je! Risotto met groene groenten als broccoli, erwten en little gem.

#recept #risotto #eenpansgerecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s