
We houden het nog even zomers met deze gemarineerde mozzarella in olie met tomaat en basilicum. Alleen voor het oog zou je dit wel willen maken! Het ziet er prachtig uit en je kunt de pot zó op tafel zetten, zodat iedereen iets kan opscheppen. Lekker als antipasti met een stukje brood of bruschetta, maar ook heerlijk in een salade. De olie gebruik je dan meteen als dressing.
Als smaakmaker koos ik om te beginnen voor zongedroogde tomaten en natuurlijk basilicum, met daarbij nog verse tomaat en citroen. Dit is een voorbeeld, gebruik vooral wat je zelf het lekkerste vindt! De smaken laat je minimaal 24 uur intrekken. Heb je geen zongedroogde tomaten in huis dan kun je ook prima verse tomaatjes gebruiken, denk hierbij aan de veelkleurige snacktomaten. Dat ziet er ook meteen heel feestelijk uit.


Nog een tip
Als de pot een dag gestaan heeft, is de basilicum wat donkerder van kleur geworden. Dat smaakt dan nog prima, maar ziet er iets minder mooi uit. Wat je dan kunt doen is de basilicumblaadjes aan de tak laten en deze in zijn geheel tussen de mozzarella steken. Vóór het serveren verwijder je dan de tak en voegt nog wat verse basilicumblaadjes toe.
Recept Mozzarella gemarineerd in olie met tomaat en basilicum
Hartig voor 2-4 personen | ||
Voorbereiden: 5 min. | Bereiden: 15 min. | Totale tijd: 1 dag |
Ingrediënten
- ca. 250 g mini mozzarella
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 1 tomaat of 5 snacktomaatjes
- 2 takjes basilicum
- een stukje citroenschil (of zeste)
- evt. handje zwarte olijven
- goede olijfolie
En verder
- een glazen pot met sluitend deksel
Bereiding
Steriliseer de glazen pot: plaats de pot in een bak (afwasteil), breng water aan de kook en giet dit in de pot en het deksel. Laat staan tot gebruik. Of was de pot in de vaatwasser, dat is ook prima.
Laat de mozzarella in een zeef uitlekken.
Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Halveer de tomaat en verwijder de pitjes met een lepeltje. Snijd de tomaat in reepjes. Gebruik je snacktomaten, dan kun je deze halveren of in vieren snijden. Trek met een zesteur zestes van de citroen of snijd de citroenschil (zonder wit) in heel smalle reepjes.
Droog de pot en vul deze met de mozzarella en tomaat. Doe de citroenschil erbij en schep heel voorzichtig om. Steek één basilicumtak ertussen. Vul nu de pot met de olijfolie tot de mozzarella onder staat en sluit de pot af met het deksel.
Zet weg op een koele donkere plaats (niet in de koelkast).
De volgende dag verwijder je de tak basilicum en voeg je wat losse basilicumblaadjes toe.

TIP: Houd je nog wat van de heerlijk smaakvolle olie over, gebruik deze dan in een salade.
Pin de foto van de Mozzarella gemarineerd in olie met tomaat en basilicum
Wil je het bericht opslaan? Bewaar deze foto dan op Pinterest, dan heb je hem altijd bij de hand.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en niets meer missen, schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Deze verschijnt niet vaker dan één keer per maand, dus je mailbox loopt zeker niet over.
One thought